ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Εικόνα1 1

Στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 , μαθητές από τα τμήματα Γ1 και Γ2 του γυμνασίου μας με την επίβλεψη του καθηγητή Μ.Παπαδόπουλου, ανέλαβαν μια εργασία με τίτλο γνωριμία με τον ελληνικό κινηματογράφο.
Μετά από συζήτηση αποφασίσθηκε να χωρισθούν σε (5) υποομάδες .
Η κάθε μία από αυτές ασχολήθηκε είτε με σημαντικούς σκηνοθέτες (Παντελής Βούλγαρης) , είτε με σπουδαίους παραγωγούς (Φίνος φίλμ) , είτε με αξεπέραστους ηθοποιούς που άφησαν εποχή και που ακόμα και σήμερα προκαλούν συγκίνηση στις νεότερες γενιές (Κώστας Χατζηχρήστος , Παπαγιαννόπουλος , Α.Βουγιουκλάκη , Τζένη Καρέζη κ.λ.π.) ,και όλα αυτά μέσα από την θέαση ταινιών που άφησαν εποχή .Επίσης έγινε και μια αναφορά μετά από έρευνα , για τις πρώτες προσπάθειες που έγιναν παγκοσμίως και συνέβαλλαν στην ίδρυση του Κινηματογράφου (οι πρώτες κινηματογραφικές μηχανές , ο βουβός κινηματογράφος , τα πρώτα έργα κ.λ.π.
Τα αποτελέσματα της εργασίας της , η κάθε ομάδα τα παρουσίαζε μέσα στην τάξη.

Η Εργασία των παιδιών σχετίζεται με τα γλωσσικά μαθήματα, την Ιστορία, αλλά και με την καλλιτεχνική παιδεία, με την Κοινωνιολογία, την κοινωνική και πολιτική Αγωγή με το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Τα οφέλη που προέκυψαν μέσα από αυτή την εργασία ήταν πολλά . Απόκτηση νέων γνώσεων και εμπειριών .Γνωριμία των μαθητών με το σινεμά , με τα επαγγέλματα που εμφανίζονται, με τα κοινωνικά προβλήματα που πολλές φορές είναι διαχρονικά .Ανάπτυξη κριτικής σκέψης και προβληματισμού για φαινόμενα φτώχειας προκαταλήψεων και ρατσισμού .Η αίσθηση τέλος ότι η ομάδα και η συνεργασία μεταξύ των μελών της είναι απαραίτητη , αφού δίνει πάντοτε καλύτερα αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση