1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Καμπάνη στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

.jpg

Στιγμιότυπο από την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 αντιπροσωπεία των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Καμπάνη παρευρέθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., για να συμμετάσχει στην τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, υπό τον τίτλο «Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

IMG 1673

1ο Βραβείο στο Γυμνάσιο Καμπάνη

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Ταινίες για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους εν είδει μαύρου θεάτρου σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τις συγκεκριμένες δράσεις ήταν οι κ. Τζήμου Γεωργία και Τζιάλλα Αθανασία. Το βραβείο απένειμε η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Μετά τη βράβευση παιδιά και των δύο σχολείων ξεσήκωσαν το κοινό της Αίθουσας χορεύοντας Ομάλ, Κότσαρι και Τρία τι Κοτσαρι, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που έπαιζαν μαθητές του ΓΕΛ Καμπάνη και Ε.Π.Α.Λ. Κιλκίς. Στην τελετή βράβευσης συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 50 σχολεία, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας,  συνδιοργανώθηκε από  τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση