ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΠΑΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Παραμύθια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» κατέλαβε το Γυμνάσιο Καμπάνη σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς και το Ελληνικό Γυμνάσιο Νυρεμβέργης στον πανελλήνιο διαγωνισμό: « Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Οι μαθητές των τριών σχολείων, ύστερα από πολύμηνη συνεργασία, εικονογράφησαν με πρωτοτυπία και ανανεωτική διάθεση τον μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας. Η συγκεκριμένη έκδοση παρουσιάζει την πρωτοτυπία να γίνεται η αφήγηση του μύθου στην ποντιακή διάλεκτο. Έτσι το χρυσόμαλλο δέρας μεταγράφηκε στην ποντιακή σε «Χρυσόμαλλον Ποστ».
Επιπλέον, το τρίτο βραβείο πήραν οι μαθητές των σχολείων αυτών στην κατηγορία «Τραγούδια , Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» για την μελοποίηση αποσπάσματος από το παραμύθι «Το χρυσόμαλλον Ποστ» στην ποντιακή διάλεκτο. Τους στίχους συνέθεσε και τραγούδησε ο καθηγητής κ. Γ. Χαριτωνίδης, ενώ μουσική εκτέλεση του τραγουδιού ανέλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Καμπάνη.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO συνδιοργανώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Υπεύθυνοι καθηγητές για τις συγκεκριμένες δράσεις από το Γυμνάσιο Καμπάνη ήταν οι κ. Τζήμου Γεωργία, Τζιάλλα Αθανασία, Παπαγεωργοπούλου Παρασκευή και Παπαδόπουλος Μωυσής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση