ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Στις 19/12/2014 η δευτέρα τάξη του γυμνασίου θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού του Λευκού Πύργου, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση του μουσείου παρουσιάζει όψεις της ιστορίας, του πολιτισμού και της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Κατά την επίσκεψή μας οι μαθητές θα γνωρίσουν από κοντά το μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, θα πληροφορηθούν την ιστορική του πορεία και τις διαδοχικές ονομασίες του. Επίσης οι μαθητές μέσα από την ιστορική εξέλιξη του μνημείου και του πολιτισμού της πόλης θα έρθουν σε επαφή με παλαιότερες μορφές ζωής που καθόρισαν την πολιτιστική μας ταυτότητα και θα αντιληφθούν την ενότητα και τη συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού.

Οι πληροφορίες παρουσιάζονται μέσα από ένα εντυπωσιακό σύνολο εφαρμογών εικόνας και ήχου καθιστώντας τη ξενάγηση πολύ  ευχάριστη για παιδιά. Επιπλέον οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες καθώς το υλικό παρουσιάζεται με τη μορφή προβολών, βίντεο, διαφανειών, ηχητικών ντοκουμέντων και πολυμεσικών εφαρμογών σε οθόνες αφής. Στο τέλος της επίσκεψης θα δοθεί και το DVD-ROM, το οποίο περιέχει το σύνολο του υλικού και των εφαρμογών.

Με τη περιήγηση σε όλους τους ορόφους του μουσείου οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν ένα γοητευτικό ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και θα μπορούν να παράγουν προφορικό ή και γραπτό λόγο για το μνημείο και την πολιτιστική προσφορά της πόλης.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση