Το Γυμνάσιο Καμπάνη συμμετέχει στην ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ

code hour 1Την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις και παρακολούθησαν online μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες.

Η ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός και παράλληλα να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες μέσω της επαφής τους με τις ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες. Οι Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ (148023/Γ2/17-9-2014) στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμcode hour 2ού.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, σε όλα τα τμήματα του Γυμνασίου Καμπάνη δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν στη δράση και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά. Οι αρχικοί δισταγμοί ήταν κάτι αναμενόμενο, αλλά τελικά η πλειοψηφία των μαθητών έδειξε ενθουσιασμένη με την όλη εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν μαθητές που ολοκλήρωσαν όλα τα στάδια χωρίς καμία βοήθεια από το διδάσκοντα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ως αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας μπορεί να αναφερθεί και η επιθυμία των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου να διδαχθούν το εν λόγω λογισμικό στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής.

Στη σελίδα https://cseduweek.wordpress.com/δραστηριότητες-στην-τάξη/ μπορεί κανείς να δει συγκεντρωτικά πολλαπλές προτεινόμενες δραστηριότητες και μάλιστα ομαδοποιημένες ανά τάξη ή βαθμό δυσκολίας!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση