Το Γυμνάσιο Καμπάνη στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας

Το γυμνάσιο Καμπάνη καινοτομεί πλέον εντός του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας

 Το γυμνάσιο Καμπάνη συμμετείχε στις εργασίες του εργαστηρίου του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκαν στις 7 & 8 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα.

Δίκτυο Σχολικής ΚαινοτομίαςΣτο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας συμμετέχουν σχολεία με ομάδες εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποστηριζόμενοι συμβουλευτικά αξιοποιούν την παιδαγωγική πρόταση και τη μεθοδολογία του Δικτύου και εκπονούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε θέματα επιλογής τους, με σκοπό το στοχευμένο σχεδιασμό, την εφαρμογή και σταδιακή υιοθέτηση καινοτόμων προσεγγίσεων στην καθημερινή σχολική πράξη, στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα και σε διεπιστημονικά και άλλα προγράμματα ανάπτυξης της σχολικής μονάδας.

Από φέτος λοιπόν το γυμνάσιο Καμπάνη θα ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας, θα βγει από τη “μοναξιά” του και θα δικτυωθεί με άλλα σχολεία σε μια διαδικασία ανταλλαγής ιδεών που θα προωθεί την πρωτότυπη και ελκυστική προσέγγιση της γνώσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυμνάσιο Καμπάνη έχει ήδη εισάγει καινοτομίες στο χώρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα (Comenius), τη διημιουργία video στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών παιχνιδιών κ.α.

 Ας καινοτομήσουμε λοιπόν ξανά, αυτή τη φορά όμως περισσότερο συνεργατικά !

Για περισσότερες πληροφορίες Γυμνάσιο Καμπάνη, 2341041165.

Ο Διευθυντής, Βαφειάδης Αναστάσιος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση