Δανεισμός τάμπλετ (tablets)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Τηλεκπαίδευση Webex

Αγαπητοί/ές Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει δυνατότητα δανεισμού 8 τάμπλετ του σχολείου μας (σύντομα θα παραλάβουμε άλλα 10) προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί περιουσία της σχολικής μονάδας και μπορεί να διατεθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες μόνο για προσωρινή χρήση. Η απόφαση δανεισμού λαμβάνεται με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, οι ειδικές δυσκολίες μάθησης ή οι εξαιρετικές επιδόσεις μαθητή/μαθήτριας.

Παρακαλούμε οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου που ΔΕΝ διαθέτουν ηλεκτρονική συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο (ηλεκτρονικό υπολογιστή, λάπτοπ, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο κ.λπ) και ως εκ τούτου ΔΕΝ μπορούν οι μαθητές/τριες να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο σχολείο. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα παραπάνω (π.χ. Εκκαθαριστικό Εφορίας, κάρτα ανεργίας κ.ά). Αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τα τάμπλετ που μπορεί το σχολείο να δανείσει, θα ληφθούν υπόψη τα κριτήρια  και αν αυτά συμπίπτουν θα γίνει κλήρωση. Σας παρακαλούμε θερμά αιτήσεις για δανεισμό να κάνουν μόνο όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη.

Κατά την παράδοση του τάμπλετ από τη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας, ο παραλήπτης (γονέας/κηδεμόνας) φέρνει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο και υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρει ρητά ότι παρέλαβε τη συγκεκριμένη συσκευή (αναλυτική περιγραφή), αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός μεν της επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε. (Φ8/46284/Δ4/14-4-2020/ΥΠΑΙΘ)

                                                                                      Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καμινίων

                                                                                                     ΜΑΡΙΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

                                                                                                     Φιλόλογος-Θεατρολόγος