Ενημέρωση Γονέων και Σχολικής Κοινότητας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί,

Καλούμαστε για άλλη μια φορά να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, έστω για ένα διάστημα και να δημιουργήσουμε χώρο για αλληλοϋποστήριξη και δημιουργικότητα. Μαθαίνουμε να ενσωματώνουμε τις ξαφνικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και ο καθένας από εμάς, καλείται να συμμετέχει και να συνεχίζει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίζουμε εμάς, τους γύρω μας και κάνουμε υπομονή, με έμπνευση και διάθεση!

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μέσα στο σπίτι; Πόσο εύκολο είναι να περνούν οι ώρες με νέες συνήθειες και περιορισμούς; Θα τα καταφέρουμε; Ίσως τελικά να μην είναι τόσο δύσκολο αν με φαντασία, δημιουργικότητα και κέφι, αξιοποιώντας και την τεχνολογία όπου είναι δυνατόν, βρούμε τρόπους να γεμίζουμε ευχάριστα τις μέρες μας!

Στο  έγγραφο (εδώ) θα βρείτε το εξής υλικό:

  • Προτάσεις δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης
  • Παιχνίδια Έκφρασης Συναισθημάτων
  • Οπτικοακουστικό υλικό για μικρούς και μεγάλους
  • Υπηρεσίες που προσφέρουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη (επείγουσα τηλεφωνική υποστήριξη)

Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος του σχολείου θα βρίσκονται στη διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε αφήνοντας ένα μήνυμα στο τηλέφωνο του σχολείου, είτε στα email ag.bakogianni@gmail.com ή  iapokat@yahoo.com  και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας.

♦   Δείτε επίσης το άρθρο για την ψυχική ανθεκτικότητα.

 

  

Η Κοινωνική Λειτουργός

Αποκατανίδου Ιωάννα

Η Ψυχολόγος

Μπακογιάννη Αγγελική