Έλεγχοι 1ου Τετραμήνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί/ές Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας καλούμε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 12:10 έως 14:00 να παραλάβετε τους ελέγχους προόδου Α΄ τετραμήνου.
Οι έλεγχοι θα δοθούν στις αίθουσες του κάθε τμήματος από τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/τρια που μπορεί να σας ενημερώσει αναλυτικά και για τη φοίτηση του παιδιού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το όριο των απουσιών για την επαρκή φοίτηση είναι 114, διαφορετικά η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και ο μαθητής/η μαθήτρια επαναλαμβάνει την τάξη. Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών απουσίες που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης έως πέντε (5) ημερών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται κατόπιν αιτήσεώς σας και με την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας (να αναγράφεται η λέξη γρίπη). Επομένως δεν χρειάζεται να δημιουργείται πανικός αλλά πρέπει να ελέγχετε καθημερινά τα παιδιά σας για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης και να τα κρατάτε στο σπίτι αν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα, για να μην έρχονται στο σχολείο και μετά από λίγο ζητούν να φύγουν, αφού έχουν θέσει σε κίνδυνο και τη δική τους υγεία και της υπόλοιπης σχολικής κοινότητας.

Σας παρακαλούμε να φροντίζετε να μην καθυστερούν οι μαθητές/μαθήτριες στην πρωινή προσέλευση στις 8:15 για να ακούν τις ανακοινώσεις και να ξεκινά οργανωμένα και εποικοδομητικά η σχολική μέρα όλων μας. Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο μαθητές και μαθήτριες να προσέρχονται τη 2η και 3η ώρα με τη δικαιολογία «κοιμήθηκα». Την ευθύνη για την ομαλή φοίτηση των παιδιών σας την έχετε εσείς ως κηδεμόνες τους και θα πρέπει να βοηθήσετε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση επισημαίνοντάς τους τις υποχρεώσεις τους.
Όσοι/ες γονείς και κηδεμόνες δεν προσέλθουν λόγω κωλύματος μπορούν να πάρουν τον έλεγχο τις επόμενες μέρες. Κανένας έλεγχος δεν θα δοθεί πριν την προγραμματισμένη ώρα για να μη διαταραχθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του σχολείου. Σε όσους/ες γονείς ζητήσουν, θα δοθούν βεβαιώσεις για γονική άδεια.
Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας και την ενημέρωσή σας για την καλύτερη διαχείριση του όποιου προβλήματος μάθησης ή συμπεριφοράς των παιδιών σας. Σας θέλουμε δίπλα μας, συμπαραστάτες στο έργο μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι καθημερινά πασχίζουμε για το καλό των παιδιών σας που θεωρούμε δικά μας παιδιά.
Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο για το σχολείο μας.

Τα παιδιά μας το αξίζουν!

Η Διευθύντρια

ΜΑΡΙΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
Φιλόλογος-Θεατρολόγος