Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τη φοίτηση των μαθητών στην Α΄ τάξη ΓΕΛ και ΓΣ του Δήμου Πειραιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε συνέχεια της διαδικασίας που αφορά τη χωροταξική κατανομή των αποφοίτων Γυμνασίων σε Δημόσια Γενικά Λύκεια αρμοδιότητας Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά για το σχολικό έτος 2020-21 και προς διευκόλυνση τόσο των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών όσο και της Υπηρεσίας μας, παρακαλούμε για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων ως προς τα ακόλουθα:

A) Στην περίπτωση που υπάρχει η επιθυμία για αλλαγή σχολείου και μόνο εφόσον αυτή πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους (οι οποίοι θα πρέπει να αποδεικνύονται με αντίστοιχα δικαιολογητικά, π.χ. αλλαγή διεύθυνσης), υποβάλλεται αίτημα μετεγγραφής με την έναρξη του σχολικού έτους το μήνα Σεπτέμβριο, στη σχολική μονάδα στην οποία επιθυμεί να μετεγγραφεί ο μαθητής. Καμία αίτηση μετεγγραφής δε θα υποβάλλεται απευθείας στη Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Πειραιά.

B) Καθ’όλη την περίοδο ισχύος της υπ’αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108οικ.7874/12-03-20 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Επείγοντα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό» και αναφορικά με τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσής του, προς αποφυγή συνωστισμού η εξυπηρέτηση του κοινού από τη Διεύθυνση Β/μιας Εκπ/σης Πειραιά πραγματοποιείται εξ’αποστάσεως. Για οποιαδήποτε ερώτηση-διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να αποστέλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dide-peiraia.att.sch.gr.

Γ) Τα χωροταξικά όρια των σχολικών μονάδων κοινοποιούνται στις σχολικές μονάδες των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων, από όπου και δύνανται να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες.

Για τα όρια ΓΕΛ Δήμου Πειραιά δείτε εδώ.      Για τα όρια ΓΣ Δήμου Πειραιά δείτε εδώ.