Παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας του σχολείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί/ές Γονείς και Κηδεμόνες,

Αγαπητοί/ές Μαθητές και Μαθήτριες,

σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της χώρας μέχρι τις 10 Απριλίου 2020. Προκειμένου να οργανωθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα πρέπει να δηλώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email), αν δεν το έχετε ήδη κάνει στη Δήλωση Κηδεμονίας, τηλεφωνώντας στο 2104827678 ή στέλνοντας μήνυμα στο mail@gym-kamin.att.sch.gr.

Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες και η κατάσταση περίεργη και πρωτόγνωρη. Γι’ αυτό σας προτείνουμε να δείτε το έντυπο “Μένουμε σπίτι…Συνδε-Δεμένοι” του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi-psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf), που περιέχει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19.

Αγαπητοί/ές Μαθητές και Μαθήτριες,

προσπαθήστε να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον χρόνο σας διαβάζοντας ένα βιβλίο (ακόμα κι αν δεν έχετε στο σπίτι, εκμεταλλευτείτε το ηλεκτρονικό αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης www.nlg.gr/collection/ilektroniko-anagnostirio), ακούγοντας ή παίζοντας μουσική, ζωγραφίζοντας, μαγειρεύοντας, βλέποντας μια ταινία (αναζητήστε τις ταινίες για παιδιά και εφήβους KinterDocs στο διαδίκτυο), παρακολουθώντας μια θεατρική παράσταση στο Αρχείο του Εθνικού Θεάτρου (www.nt-archive.gr), εξερευνώντας το αρχείο της ΕΡΤ (archive.ert.gr), παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια, κρατώντας ημερολόγιο, γράφοντας στίχους ή κείμενα, ταξιδεύοντας μέσα από την οθόνη σας σε ελληνικά και ξένα μουσεία, γνωρίζοντας καινούριους τόπους από ντοκιμαντέρ. Όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο ή το σπίτι μας, μπορούμε ν’ ανοίξουμε τα φτερά μας και να κάνουμε ταξίδια σε κόσμους μαγικούς. Πάρτε μαζί σας στα ταξίδια σας και τους δικούς σας ανθρώπους δείχνοντάς τους τη φροντίδα και την αγάπη σας.

Να επισκέπτεσθε συνεχώς τις σελίδες του σχολείου μας, της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, των Υπουργείων Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, του ΕΟΔΥ. Επωφεληθείτε από τις δυνατότητες που σας δίνει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αφού εγγραφείτε σ’ αυτό. Κυρίως όμως κρατήστε ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας!

Ξέρω ότι οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι περίεργη, πρωτόγνωρη, πιεστική και μας γεμίζει απογοήτευση, αγανάκτηση, φόβο και αγωνία για το αύριο. Δεν πρέπει όμως να δηλώσουμε παραίτηση. Με ψυχραιμία, σύνεση, υπευθυνότητα, συνεχή και σωστή ενημέρωση και κυρίως με αγάπη και ενδιαφέρον για τον πλησίον μας και τον εαυτό μας θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να καταλάβουμε ότι τώρα πρέπει να είμαστε στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”, όπως λέει ο Μακρυγιάννης. Εμείς θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας.

Καλή δύναμη σε όλους μας και Καλή αντάμωση!

Η Διευθύντρια

ΜΑΡΙΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Φιλόλογος-Θεατρολόγος