Εκπαιδευτικές επισκέψεις τον Νοέμβριο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Το σχολείο μας πιστεύοντας ότι οι εκπαιδευτικές εκδρομές αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα επαφής με τόπους ιδιαίτερης πολιτισμικής αξίας και τους βοηθούν να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητά τους διοργάνωσε μια σειρά επισκέψεων τον μήνα Νοέμβριο στα παρακάτω:

  • Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τη Β΄τάξη. Το μουσείο διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.
  • Ίδρυμα Ευγενίδου για τη Γ΄τάξη. Παρακολούθησαν την ψηφιακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» με θέμα τη συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη.
  • Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα για την Α΄τάξη. Παρακολούθησαν το θεατρικό έργο “Ο Έμπορος της Βενετίας” σε σκηνοθεσία και διασκευή του Νίκου Δαφνή. Πρόκειται για μια κωμωδία που εξυμνεί τον αλτρουισμό, την άδολη φιλία και φυσικά τον έρωτα κι από την άλλη, τιμωρεί τον φανατισμό, την εμπάθεια, τη μικροψυχία και την απανθρωπιά.
  • Μουσείο της Ακρόπολης για την Α΄τάξη, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους του.