Βαθμοί Α´ Τετραμήνου 2017-18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί/ές Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας καλούμε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12.20 μ.μ. να παραλάβετε τους ελέγχους προόδου Α΄ τετραμήνου. Οι έλεγχοι θα δοθούν στις αίθουσες του κάθε τμήματος από τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/τρια. Όσοι/ες γονείς και κηδεμόνες δεν προσέλθουν λόγω κωλύματος μπορούν να πάρουν τον έλεγχου τις επόμενες ημέρες. Κανένας έλεγχος δεν θα δοθεί πριν την προγραμματισμένη ώρα επίδοσης για να μη διαταραχθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του σχολείου. Στη Γραμματεία μπορείτε να πάρετε βεβαιώσεις για γονική άδεια.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 10645/ΓΔ4/22-1-2018 που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 120/23-1-2018 η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Καταργείται δηλαδή η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας, εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις 114. Εάν τις υπερβαίνει, η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής και ο/η μαθητής/τρια είναι υποχρεωμένος/η να επαναλάβει τη φοίτησή του/της στην ίδια τάξη. Ειδικά για το σχολικό έτος 2017-18 μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκής και η φοίτηση μαθητή/τριας που πραγματοποίησε έως 164 απουσίες, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής: α) για τις παραπάνω από τις 114 έχει προσκομίσει δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια, β) ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας είναι πλήρες 15 και γ) δεν έχει κάνει χρήση μη προσμέτρησης απουσιών για σοβαρούς λόγους υγείας. Ο/Η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας οφείλει να γνωστοποιεί στο σχολείο τους λόγους απουσίας του/της άμεσα και να προσκομίζει δικαιολογητικά στην περίπτωση που προβλέπεται ο μη υπολογισμός τους κατά την έκδοση των αποτελεσμάτων φοίτησης (εορτές ετεροδόξων, σοβαρές ασθένειες, συμμετοχή σε επίσημους αγώνες). Ο/Η υπεύθυνος/η καθηγητής/τρια κάθε τμήματος ενημερώνει τους/τις κηδεμόνες για την απουσία των μαθητών/τριών και πληροφορείται τους λόγους της απουσίας τους.
Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας και την ενημέρωσή σας για την καλύτερη διαχείριση του όποιου προβλήματος μάθησης ή συμπεριφοράς των παιδιών σας. Σας θέλουμε δίπλα μας, συμπαραστάτες στο έργο μας και σας διαβεβαιώνουμε ότι καθημερινά πασχίζουμε για το καλό των παιδιών σας που θεωρούμε δικά μας παιδιά.
Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο για το σχολείο μας. Τα παιδιά μας το αξίζουν!
​​​​​​​

​​​​​ Η Διευθύντρια

​​​​​​ ΜΑΡΙΑ Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
Φιλόλογος-Θεατρολόγος