Ο Αϊνστάιν και ο οδηγός του αυτοκινήτου…

ΔΙΑΦΟΡΑ
Υπάρχει μια ιστορία για την περίοδο που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ταξίδευε με το αυτοκίνητό του σε διάφορα Πανεπιστήμια παραδίδοντας διαλέξεις σχετικά με τη θεωρία της σχετικότητας. Κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού…ο οδηγός του πρότεινε το εξής: «Δρ Αϊνστάιν, έχω ακούσει να παραδίδετε αυτή την διάλεξη περίπου 30 φορές. Την ξέρω ήδη απ’έξω και βάζω στοίχημα ότι θα μπορούσα να κάνω κι εγώ την παράδοση όπως εσείς.»

“Λοιπόν, θα σας δώσω αυτή την ευκαιρία», είπε ο Αϊνστάιν: «Στο Πανεπιστήμιο που πηγαίνουμε δεν με γνωρίζουν, έτσι λοιπόν όταν φτάσουμε εκεί, θα βάλω το καπέλο σας, και εσείς θα συστηθείτε ως Δρ. Αϊνστάιν.»

Ο οδηγός πράγματι ολοκλήρωσε τη διάλεξη του Αϊνστάιν χωρίς λάθη. Την ώρα όμως που κατευθύνονταν στο αυτοκίνητο, ένας από τους καθηγητές τον σταμάτησε και του έθεσε ένα σύνθετο ερώτημα αποτελούμενο από μαθηματικές εξισώσεις και τύπους.

Ο οδηγός σκέφτηκε γρήγορα και είπε: «Η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι τόσο απλή,” είπε, “Είμαι έκπληκτος που με ρωτάτε. Για να σας αποδείξω πόσο απλή είναι, θα ζητήσω από τον οδηγό μου να έρθει εδώ και να απαντήσει στην ερώτησή σας.»