Φτιάξαμε σπιτικά σοκολατένια βραχάκια και τα αρωματίσαμε με μαστίχα Χίου!
Η συνταγή απλή και το αποτέλεσμα σίγουρα υπέροχο!
Υλικά :
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα
1 1/2φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
400 γραμμάρια κουβερτούρα
400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
1 φακελάκι σκόνη μαστίχα-βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, και σε ένα άλλο τα φουντούκια τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά στους 120-150 βαθμούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. (Σε άλλο κατσαρολάκι η κουβερτούρα και σε άλλο η γάλακτος)
Στην λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας.
Πρσθετουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε καλά. (αντίστοιχα τα καρύδια και τα φουντούκια ή και ανάμικτα)
Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και σχηματίζουμε τα σοκολατένια βραχάκια χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού.
Απολαύστε……







