Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, είναι το πιο δημοφιλές από τα εσπεριδοειδή και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι.
Το πορτοκάλι είναι προικισμένο με πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμο για τη διατήρηση της υγείας. Ένα μεγάλο ποτήρι χυμός πορτοκαλιού μπορεί να δώσει σε μικρούς και μεγάλους έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη.
Επιπλέον το πορτοκάλι :
- Προλαμβάνει τον καρκίνο
- Μειώνει τη χοληστερόλη
- Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος
- Προσφέρει καρδιαγγειακά οφέλη
- Αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα
- Συντελεί στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
- Εμποδίζει τις πέτρες στα νεφρά
- Βοηθάει στην απώλεια βάρους
- Διατηρεί υγιές το δέρμα
- Προστατεύει από μολύνσεις
- Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα
- Συντελεί στην υγεία των οστών και των δοντιών
- Αποτρέπει τα έλκη
Χρειάζεται να αναφέρουμε κι άλλα για να εκτιμήσουμε την διατροφική αξία αυτού του χειμωνιάτικου και αρωματικού φρούτου; Εδώ στη Χίο που τα περιβόλια του Κάμπου είναι γεμάτα απο πορτοκαλιές, ας προτιμήσουμε την υπέροχη γεύση ενός χιώτικου πορτοκαλιού ακόμα και σε ένα διάλειμμα στο σχολείο ή στη δουλειά.
Αφήστε μια απάντηση