gymkamch's blog

Το ιστολόγιο του Γυμνασίου Κάμπου Χίου

Βραχάκια με άρωμα Μαστίχας!

Φτιάξαμε σπιτικά σοκολατένια βραχάκια και τα αρωματίσαμε με μαστίχα Χίου!

Η συνταγή απλή και το αποτέλεσμα σίγουρα υπέροχο!

Υλικά :

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα

1 1/2φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη ή ελαιόλαδο

400 γραμμάρια κουβερτούρα

400 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος

1 φακελάκι σκόνη μαστίχα-βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, και σε ένα άλλο τα φουντούκια τα καβουρδίζουμε  στο φούρνο για 20-30 λεπτά  στους 120-150 βαθμούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε  τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζουμε  σε ένα κατσαρολάκι  και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί. Ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει καλά. (Σε άλλο κατσαρολάκι η κουβερτούρα και σε άλλο η γάλακτος)

Στην λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας.
Πρσθετουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε  καλά. (αντίστοιχα τα καρύδια και τα φουντούκια ή και ανάμικτα)

Σε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και σχηματίζουμε  τα σοκολατένια βραχάκια χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού.

Απολαύστε……



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *