Ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2001 ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Μέσα από ποικίλες δράσεις γιορτάζεται η γλωσσική πολυμορφία στην Ευρώπη και προάγεται η εκμάθηση γλωσσών.

Την 26η Σεπτεμβρίου 2020 διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, με γλωσσικούς γρίφους από 17 Ευρωπαϊκές χώρες. Η πρόσκληση έγραφε:

«Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020. Ταξιδέψτε διαδικτυακά από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη, μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη, κι ανακαλύψτε, με όχημα ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών και των διαλέκτων.»

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να λύσουν αινίγματα διαβαθμισμένης δυσκολίας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που τους δόθηκαν στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού. Τα αινίγματα και οι γρίφοι τούς έφεραν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Όσοι κατάφεραν να λύσουν όλους τους γρίφους κέρδισαν πλούσια δώρα , προσφορά των χωρών που συμμετείχαν. Επίσης, έλαβαν ένα δέμα με αναμνηστικά δώρα από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν στο παιχνίδι ένα μαθητής της Α΄ Γυμνασίου και η εκπαιδευτικός Χωριανοπούλου Μαρία (ΠΕ06). Κατάφεραν να απαντήσουν σε όλους τους γρίφους κα τερμάτισαν 10οι ανάμεσα στους 108 επιτυχόντες. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 600.

«Οι πιο ενδιαφέροντες γρίφοι ήταν της Σουηδίας, της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι ήταν πραγματικές σπαζοκεφαλιές, όπου η συνεργασία έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο πιο δύσκολος γρίφος ήταν της Γαλλίας και ο πιο εύκολος της Ιταλίας.»

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.