Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής και Αγωγής Υγείας οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Το Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας ΓΑΙΑ (https://www.gnhm.gr/education-page/programs/) και παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με το φυσικό περιβάλλον. Σκοπός της δραστηριότητας ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η διαμόρφωση ενός νέου κώδικα αξιών και συμπεριφοράς αρμονικών με τη φύση.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του προγράμματος στους χώρους του Περιβαλλοντικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Έρευνας ΓΑΙΑ, το οποίο παρουσιάζει στον επισκέπτη την ιστορία του πλανήτη μας, τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση και διατήρηση της ζωής στα οικοσυστήματα, τις παρεμβάσεις του σύγχρονου ανθρώπου στη γη ενώ ταυτόχρονα προτείνει λύσεις, για αποκατάσταση και πρόληψη περαιτέρω καταστροφών. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν, να διατυπώσουν ερωτήματα και να συζητήσουν για το φυσικό περιβάλλον, να κατανοήσουν τις σχέσεις αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ’ αυτό, να  ευαισθητοποιηθούν για τους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.

Επόμενος ευχάριστος σταθμός ήταν το Άλσος Κηφισιάς. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο και να έρθουν για μία ακόμα φορά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.