Ενημέρωση μαθητών δημοτικού για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Screenshot_2019-03-05-22-34-49-914_com.microsoft.office.word

Με αφορμή την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2019 οι μαθητές της Α’ Λυκείου του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της

πληροφορικής, δημιούργησαν μια παρουσίαση για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ του δημοτικού σχολείου

Ιτέας. Η παρουσίαση είχε θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και περιελάμβανε θέματα όπως το cyberbulling, ο εθισμός, τα πνευματικά δικαιώματα, οι ιοί, το μη αξιόπιστο περιεχόμενο, τα κοινωνικά δίκτυα, το ηλεκτρονικό έγκλημα, οι ψευδείς ειδήσεις και η παραπληροφόρηση.

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου εργάστηκαν μέσω συνεργατικού εγγράφου google drive και είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν διαφορετικές πηγές ώστε να δημιουργήσουν μια περιεκτική παρουσίαση. Στο τέλος της παρουσίασης μοιράστηκε στους μαθητές του δημοτικού ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο και απευθυνόταν στους γονείς τους. Τους μαθητές του δημοτικού καλωσόρισε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Παναγιώτης Ταγκούλης. Τέλος ακολούθησε μια μικρή ξενάγηση στους χώρους του σχολείου μας στους μελλοντικούς μαθητές του γυμνασίου.

Κάποιες μέρες πριν, πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας από την εκπαιδευτικό πληροφορικής, κ.Σακελλαρίου Ανδρονίκη. Το σχολείο μας προσπαθεί μέσω δράσεων και εκδηλώσεων να κρατά ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους τους μαθητές μας για ότι αφορά την ασφαλή πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

     

Φυλλάδιο ενημερωτικό από saferinternet4kids.gr



Λήψη αρχείου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.