Το σχολείο μας

slideshowiteaΤο Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας άρχισε τη λειτουργία του το 1977 αρχικά ως Γυμνάσιο ενώ από το 1985 λειτουργούν και Λυκειακές Τάξεις με Ενιαία Διεύθυνση.
Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές που προέρχονται από τα χωριά Ιτέας, Λεύκης, Ορφανών, Φύλλου, Αμπελώνα, Ιτέας, Συκεώνας, Ηλιά, Πέτρινου και Αστρίτσας.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου απλώνονται σε μία έκταση 33 στρεμμάτων σε ένα ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στον ποταμό Ενιππέα και περιβάλλεται από δέντρα έτσι ώστε το προσωπικό του σχολείου και οι μαθητές να παρατηρούν και να απολαμβάνουν όλες τις αλλαγές των εποχών του έτους. Το σχολείο διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και χώρους για την εκγύμναση των μαθητών στο βόλεϊ και στο μπάσκετ.
Οι μαθητές του σχολείου διακρίνονται για το φιλοπρόοδο πνεύμα τους και σημειώνουν αξιόλογες επιτυχίες στην εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, ασχολούνται με τον αθλητισμό, ενώ συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Σταδιοδρομίας καθώς επίσης και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Στόχος όλων των προγραμμάτων είναι να εφοδιαστούν οι μαθητές όχι μόνο με τις απαραίτητες γνώσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο αλλά και για τη ζωή.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας, με την οποία φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με τον “έξω κόσμο” να μάθουμε και να μας μάθουν.

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *