Γυμνάσιο Ιτέας Φωκίδας

Το ιστολόγιο του σχολείου μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2020

Μάι 202015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΑΠΟ 18-5-2020

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα προσέρχονται σε διαφορετικές ώρες και τα διαλείματα θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Β. Όλα τα τμήματα θα χωριστούν σε δύο υποτμήματα κατά δύναμη ίδιας δυναμικότητας, άρα ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα  δεν  θα ξεπερνάει τους 11.

Γ. Το πρώτο υποτμήμα κάθε τάξης θα προσέλθει την πρώτη εβδομάδα τις ημέρες Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή και το δεύτερο υποτμήμα θα προσέλθει Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα οι ημέρες προσέλευσης θα αντιστραφούν και το πρώτο υποτμήμα θα προσέλθει Τρίτη και Πέμπτη ενώ το δεύτερο Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή κ.ο.κ

Δ. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Κίρρα θα πραγματοποιούνται την κανονική ώρα με μέγιστο αριθμό μαθητών 25 έχοντας γίνει απολύμανση πριν και μετά τα δρομολόγια.

Ε. Στο σχολείο εκτός από τις δύο προϋπάρχουσες καθαρίστριες που καθαρίζουν και απολυμαίνουν τους χώρους το απόγευμα προσέρχεται και τρίτος καθαριστής το πρωί κάνοντας απολύμανση σε διάφορα σημεία που νομίζουμε ότι χρειάζεται.

ΣΤ. Έχει γίνει απολύμανση του σχολείου από εξουσιοδοτημένο συνεργείο του Δήμου.

Ζ. Το σχολείο είναι εφοδιασμένο με μάσκες  για προαιρετική χρήση, γάντια και αντισηπτικά.

Η. ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή το κυλικείο θα είναι κλειστό οι μαθητές οφείλουν να φέρνουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό και το κολατσιό το οποίο νομίζουν ότι τους επαρκεί, δεδομένου ότι η έξοδος από το σχολείο απαγορεύεται.

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2-ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Α. Οι πόρτες του σχολείου θα  ανοίγουν στις 7.50 πμ. και το κουδούνι θα χτυπάει στις 8.00 πμ.

Β. Οι μαθητές κάθε τμήματος θα συγκεντρώνονται σε διαφορετικό χώρο του προαυλίου.

Γ. Τα υποτμήματα της Γ΄τάξης θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά με τη βοήθεια των εφημερευόντων καθηγητών προς την πλευρά που είναι οι κερκίδες.

Τα υποτμήματα της Α΄τάξης θα συγκεντρώνονται στο χώρο του υποστέγου του Γυμνασίου και τα υποτμήματα της Β΄τάξης θα συγκεντρώνονται στο χώρο του υποστέγου του Λυκείου. Στους ίδιους χώρους θα παραμένουν και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων (δηλαδή τα υποτμήματα θα παραμένουν σε συγκεκριμένο χώρο).

Δ. Μετά το χτύπημα του κουδουνιού ξεκινάει η είσοδος των υποτμημάτων με σειρά και κρατώντας αποστάσεις η  Γ΄ τάξη από την είσοδο του κυλικείου,  η  Α΄Τάξη από την κεντρική είσοδο και ακολουθούν τα υποτμήματα της Β΄ από την κεντρική είσοδο. Η προσευχή θα γίνεται μέσα στην τάξη.

Ε. Τα θρανία είναι ήδη σε μεγάλες αποστάσεις , οι μαθητές θα κάθονται ένας- ένας και πάντα στις ίδιες θέσεις μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

ΣΤ. Δεν θα γίνεται μετακίνηση των μαθητών στα εργαστήρια για να μην αλλάζουν θέσεις.

Ζ. Δεν θα είναι κλειδωμένες οι αίθουσες για να μην δημιουργείται συνωστισμός κατά την είσοδο.

Η. Έχουν ανοίξει όλες οι διαθέσιμες τουαλέτες (των ΑΜΕΑ κλπ).

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3- ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Α. Οι μαθητές παλαιοτέρων ετών έχουν δικαίωμα να προσέλθουν στις εξετάσεις από 1-19 Ιουνίου.

Β. Για τους υπόλοιπους  μαθητές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα γίνουν. Εάν από την προφορική βαθμολογία δεν προαχθεί ή δεν απολυθεί μαθητής επαναλαμβάνει τις εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Γ. Εάν ο μαθητής στο τέλος του σχολικού έτους έχει βαθμό Α΄και Β΄τετραμήνου ο βαθμός του είναι ο μέσος όρος του τετραμήνου.

Δ. Αν  ο μαθητής δεν έχει  βαθμό ούτε στο πρώτο τετράμηνο,  ούτε στο δεύτερο,  με ευθύνη του Διευθυντή συγκροτείται επιτροπή που εξετάζει τον μαθητή προφορικά και αυτός ο βαθμός θα είναι ο βαθμός απόλυσης ή προαγωγής.

Ε. Για όσους  είναι απόντες από 18-5-20  : α) όσοι καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα οι απουσίες τους καταχωρίζονται,  αλλά δεν προσμετρώνται και η βαθμολογία  τους θα προκύψει από την  συμμετοχή τους στη σύγχρονη ή  ασύγχρονη διδασκαλία  με τον αντίστοιχο καθηγητή ή την παράδοση κάποιας εργασίας που θα τους ανατεθεί .

β) όσοι δεν καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση οι απουσίες τους καταχωρίζονται κανονικά και προσμετρώνται και εάν δεν απορρίπτονται λόγω απουσιών παίρνουν τον  βαθμό του πρώτου τετραμήνου

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες να θερμομετρούν  τους μαθητές και να ελέγχουν την υγεία τους πριν προσέλθουν στο σχολείο. Εάν κάποιος μαθητής παρουσιάσει πυρετό, πόνο στο στήθος ή  βήχα  δεν πρέπει να προσέλθει στο σχολείο αλλά να ενημερώσει τον θεράποντα γιατρό του.Αν μαθητής παρουσιάσει κάποιο από τα προηγούμενα  συμπτώματα την ώρα των μαθημάτων θα οδηγείται σε ειδική αίθουσα, που έχει προβλεφθεί  και  θα ενημερώνονται άμεσα  οι οικείοι του,  οι οποίοι οφείλουν να τον παραλάβουν άμεσα από το χώρο του σχολείου.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Διευθυντής Γυμνασίου Ιτέας

Σπύρος Πανταζής

από κάτω από: Νέα - Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2020    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Γυμνάσιο Ιτέας Φωκίδας
High School of Itea – Secondary School (gymnasium) of Itea (in english)

Διεύθυνση (address):  1o χλμ. ε.ο. Ιτέας – Άμφισσας, Ιτέα, Τ.Κ. 33200, Φωκίδα

Τηλέφωνο (phone):  0030 2265034701

Τηλεομοιότυπο (fax):  0030 2265034701

Ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο (email):  mail@gym-iteas.fok.sch.gr

Ιστοχώρος-Ιστολόγιο (website-blog):  https://blogs.sch.gr/gymitasf



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων