Επισημάνσεις της νομοθεσίας για τη σχολική ζωή

Σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν υπάρχουν  πλέον δικαιολογημένες απουσίες  πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Ο μέγιστος αριθμός απουσιών  είναι 114.

Σε περίπτωση πειθαρχικής ποινής  ο μαθητής υποχρεούται να  παραμείνει στο χώρο του σχολείου και να απασχοληθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης.

Σε περίπτωση εκδρομής όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να συμμετέχουν παρακολουθούν ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα στο σχολείο.

Μαθητής ο οποίος τιμωρείται  με ωριαία αποβολή  τρεις φορές από τον ίδιο καθηγητή ή πέντε συνολικά παραπέμπεται στο Σύλλογο για πιθανή αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Εάν μαθητής απουσιάσει, ο κηδεμόνας του είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τη Διεύθυνση του  σχολείου με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο.

Το πρωί, οι μαθητές  οφείλουν να προσέρχονται  έγκαιρα στο σχολείο και στην αίθουσα διδασκαλίας μετά το τέλος του διαλείμματος.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δεν επιτρέπεται η έξοδος από την τάξη ούτε από το σχολείο. Σε περιπτώσεις ανάγκης γίνεται μόνο με υπηρεσιακό σημείωμα από τη Διεύθυνση.

Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται   τους  συμμαθητές και τους καθηγητές. Απαγορεύεται η λεκτική βία, χειροδικία, αυτοδικία, η άσκηση ψυχολογικής βίας.

Οι μαθητές  οφείλουν να σέβονται και να φροντίζουν όλους τους χώρους  του σχολείου για ένα υγιές και καλαίσθητο σχολικό περιβάλλον.

Η κατοχή κινητού τηλεφώνου ή οποιουδήποτε μέσου επεξεργασίας ήχου και εικόνας δεν επιτρέπεται στους χώρους του σχολείου.

Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών σε όλους τους χώρους του σχολείου, σαν ουσίες καταστροφικές για τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία.

Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τη σχολική περιουσία και τα  προσωπικά αντικείμενα  των συμμαθητών τους.

                              Γιατί Όρια σημαίνει Ασφάλεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *