25η Μαρτίου εν μέσω … πανδημίας

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά λόγω covid – 19 δε μπορέσαμε να γιορτάσουμε δια ζώσης την επέτειο του 1821, ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ούτε να παραβρεθούμε στην Επίσημη Δοξολογία για τους πεσόντες Ήρωες και να πραγματοποιήσουμε την μικρή  παρέλαση του Σχολείου μας στο κεντρικό δρόμο της Γουριάς.

Παρόλο αυτά φροντίσαμε μέσω «τηλεκπαίδευσης» οι μαθητές μας να παρακολουθήσουν μια πρωτότυπη γιορτή η οποία είχε τρεις βασικούς άξονες:

α) Οι ήρωες – άντρες του 1821 με κύριο εκπρόσωπο το γέρο του Μοριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

β) Οι ηρωίδες – γυναίκες της Επανάστασης με ιδιαίτερη αναφορά στις Μεσολογγίτισσες, τη Μαντώ Μαυρογένους, τη Μπουμπουλίνα αλλά και την λίγο πιο άγνωστη Ψωροκώσταινα!

γ) Παρουσιάστηκαν δημοτικά τραγούδια του 1821 ανά περιοχή σε διαδραστικό χάρτη όπως το δημιούργησε το Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

Τέλος, η γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο στη Νοηματική, όπως έγινε από μαθητές του Ειδικού Γυμνάσιου- Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης!!!

Οι μαθητές μας εντυπωσιάστηκαν, είδαν κάτι διαφορετικό στις «οθόνες» τους και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη επέτειο, αυτής της εξόδου του Μεσολογγίου.

 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Ελένη Αρχανιώτη

Ιωάννης Καρύμπαλης