Η αληθινή έννοια του χριστιανισμού

(άρθρο από τη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου Μασούρα Μαρία)

Σχεδόν τις περισσότερες μέρες της  ζωής μας ευχόμαστε χρόνια πολλά στους ανθρώπους για τη γιορτή τους. Αλήθεια γιατί λέμε χρόνια πολλά, ξέρετε;

Πολλοί θα μου πείτε ότι τους λέμε χρόνια πολλά, γιατί είμαστε Χριστιανοί και σήμερα γιορτάζουμε τους Άγιους μας. Ναι, αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε όντως Χριστιανοί ή απλά “δεχόμαστε” τη θρησκεία;

Δε θα είναι λίγα τα άτομα τα οποία θα προφτάσουν να σχολιάσουν “ναι είμαστε” ή ακόμα «Τι λέει αυτή».  Μπορούμε να θεωρούμε ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εύκολη και να απαντήσουμε απευθείας χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε όντως Χριστιανοί.

Χριστιανός δε σημαίνει δέχομαι μόνο όσα με συμφέρουν από τη θρησκεία μας και ταυτόχρονα υπηρετώ και τον κόσμο. Χριστιανός δε σημαίνει έχω μίσος στην καρδιά μου. Χριστιανός δε σημαίνει να ζητάω μόνο το δικό μου καλό και να υψώνω τον εαυτό μου με οποιαδήποτε ευκαιρία και να προσπαθώ να μειώσω τους υπόλοιπους. Όχι,  η θρησκεία μας δε σημαίνει όλα τα παραπάνω.

Χριστιανός σημαίνει αγαπάω με όλη μου την καρδιά τον Θεό μου και ακούω τις εντολές του. Χριστιανός σημαίνει προσπαθώ κάθε μέρα για το καλύτερο και προσπαθώ να ταπεινώνομαι. Χριστιανός σημαίνει μετάνοια. Χριστιανός σημαίνει δεν ακολουθώ τον κόσμο και τις τάσεις, γιατί τις περισσότερες φορές προσβάλλουν τη θρησκεία μας, αλλά ακολουθώ τον Θεό. Χριστιανός σημαίνει ότι, οτιδήποτε και να γίνει στην ζωή μου, εμπιστεύομαι τον Θεό, γιατί ξέρει τι κάνει. Χριστιανός σημαίνει αγάπη και όχι μόνο αυτή που σχετίζεται με τους γνωστούς, τους φίλους μου, τους ανθρώπους από τους οποίους έχω συμφέρον, αλλά όλους. Χριστιανός σημαίνει ξυπνάω τα πρωινά και νιώθω ευλογημένος, γιατί πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τα μάτια τους. Χριστιανός σημαίνει παλεύω κάθε μέρα να μην πέσω στην αμαρτία και ζητάω συγχώρεση από τον παντοδύναμο και φιλεύσπλαχνο Θεό μας.

Και πρωτίστως Χριστιανός σημαίνει έχω μια σχέση με τον Θεό και ξεπερνάω τον όρο θρησκεία. Χριστιανός σημαίνει ακόμα πολλά πράγματα τα οποία ο καθένας τα καταλαβαίνει, όταν έρθει κοντά στον Θεό. Βέβαια στις μέρες μας κάτι τέτοιο είναι απίθανο, γιατί μας ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου, γιατί θέλουμε να απολαμβάνουμε την αμαρτία μαζί με τους υπόλοιπους αλλά αυτό σημαίνει αιώνια τιμωρία. Γιατί η θρησκεία μας θεωρείται παλαιά και γιατί θα σταματήσουμε να είμαστε “cool” ή όπως αλλιώς και αν αυτή η λέξη αποκαλείται. Αλλά η αλήθεια είναι ότι καλύτερα είναι να σε απαρνηθεί ο κόσμος πάρα ο Χριστός την ημέρα της κρίσης.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση