Εγκαίνια Γυμνασίου Γαβαλούς


100_1982
100_1983100_1987100_1986

100_1990


100_1996

100_1981

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Γυμνασίου Γαβαλούς παρουσία των κκ : Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας Χρ. Σταρακά, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Γιαννόπουλου, Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας Σπ. Παπαθανασίου, Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, τοπικού Προέδρου, Διευθυντών Γυμνασίων Λυκείων Δημοτικών γειτονικών σχολείων αλλά και όλου του νομού, παλαιών διευθυντών του Γυμνασίου Γαβαλούς, Αστυνομικής Διεύθυνσης Γαβαλούς, εκπροσώπων Εθελοντών Πυροσβεστών, τοπικών Συλλόγων, Προέδρου Συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθηγητών και πλήθος παλαιών και νέων μαθητών του Γυμνασίου Γαβαλούς.

Μετά τον αγιασμό, που τελέστηκε από τον εφημέριο του ΙΝ Αγίας Φωτεινής Γαβαλούς, πατέρα Χριστοφόρο, απηύθυναν χαιρετισμό οι Κατσιφάρας, Παπαναστασίου, Γιαννόπουλος και ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Βασίλειος Δανιάς. Έγινε αναφορά στο ιστορικό του κτιρίου καθώς και διάφορα τοπικά θέματα που αφορούν την κοινότητα. Τιμήθηκαν παλιοί διευθυντές που προσέφεραν έργο στο σχολείο και την τοπική κοινωνία.

Ακολούθησε το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας και ο Δήμαρχος Αγρινίου χτύπησε το παραδοσιακό παλιό χειροκίνητο κουδούνι ανασύροντας νοσταλγικές στιγμές από τη μνήμη παλαιών μαθητών του σχολείου!

Στη συνέχεια έγινε προβολή παρουσίασης παλαιών ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τη σχολική ζωή του Γυμνασίου Γαβαλούς από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, με παλαιότερη αυτή του 1925, όταν κτιζόταν το πετρόκτιστο κτίριο. Υπήρξε έκθεση παλαιών αυθεντικών αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων, έκθεση πινάκων ζωγραφικής και φωτογραφιών. Παλαιά μαθήτρια του σχολείου δώρισε στο σχολείο μια παλιά μαθητική ποδιά με δαντελένιο γιακαδάκι, η οποία εκτέθηκε στη βιβλιοθήκη του  σχολείου.

Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και τέλος παρατέθηκε μπουφές με τοπικά εδέσματα, γλυκά και αναψυκτικά. Σχηματίστηκαν “πηγαδάκια” για κουβεντούλα, αναμνήσεις, σχόλια, φωτογραφίες.

Μια εκδήλωση “σταθμός” πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γυμνάσιο Γαβαλούς με απήχηση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλη την περιφέρεια. Ευχή όλων είναι να προχωρούν έργα στην ευρύτερη περιοχή τόσο για την παιδεία αλλά και την οργάνωση, βελτίωση και διευκόλυνση της ζωής των γεωργικών περιοχών της περιφέρειας.

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την gymnasiogavalous
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *