‘Εγκριση ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ 2018-2020!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε η αίτηση που είχε υποβάλει το Γυμνάσιο Γαβαλούς για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ για τη διετία 2018-2020!

Συντονιστικό σχολείο της ομάδας είναι το Collège Boris Vian Coudekerque Branch – Dunkerque στη Γαλλία – σχολείο που έχει την εμπειρία και έχει υλοποιήσει με επιτυχία πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα- , στη συνέχεια το Scula Diotti, Casamaggiore στη βόρεια Ιταλία, το Stefun Nicolae, Turgu Jiu στη Ρουμανία και το Γυμνάσιο Γαβαλούς. Στην υλοποίηση δράσεων συμμετέχουν και τα αντίστοιχα δημοτικά.

Το θέμα έχει τίτλο “Analyse de la Biodiversité et des Cultures pour un Développement plus Durable” με acronyme ABC2D και αφορά στη βιοποικιλότητα και τις καλλιέργειες κάθε χώρας του προγράμματος, για μια πιο αειφόρο ανάπτυξη. ‘Εχουν προγραμματιστεί 32 δράσεις για το γυμνάσιο και το δημοτικό για τα δύο έτη του προγράμματος για κάθε σχολείο!

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλύπτει τα έξοδα των μετακινήσεων, διατροφής, υποδοχής σχολείων, καθώς και διάφορες δράσεις κλπ.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν προγραμματιστεί για το Γυμνάσιο Γαβαλούς συνολικά 56 μετακινήσεις εκπαιδευτικών (γυμνασίου και δημοτικού) και μαθητών γυμνασίου μόνον. Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν από οικογένειες και θα φιλοξενήσουν μαθητές χωρών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα.

Τα αναμενόμενα οφέλη αυτού του προγράμματος είναι ενθαρρυντικά και σίγουρα. Το σχολείο θα κάνει ένα άνοιγμα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και συγχρόνως θα ευαισθητοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Καλή αρχή, δύναμη και επιτυχία σε όλους!

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις-Προγράμματα-Εκδρομές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *