Φιλαναγνωσία “Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω”Λήψη αρχείου

Συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια!

Είναι πραγματικά συγκινητικό –και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια- να βλέπουμε ότι τα νέα παιδιά νοιάζονται και προσφέρουν…

Οι μαθητές μας, τα παιδιά της Γ’ τάξης, μας συγκίνησαν με την ευγενική τους χειρονομία να χαρίσουν στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου μας τρία λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία αγόρασαν με χρήματα που συγκέντρωσαν στο ταμείο της τάξης τους και μας έκαναν να αισθανθούμε για μία ακόμη φορά υπερηφάνεια για το ξεχωριστό ήθος τους.

Η πράξη τους αυτή, μιας πράξη αλληλεγγύης,  αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δηλώνει  ότι όλοι στο σχολείο μας είμαστε μία μεγάλη οικογένεια.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθώς και θερμές ευχαριστίες.

DSCN1156DSCN1153

Παιδιά, σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσεχείς εξετάσεις και καλή τύχη στη ζωή σας!

Λουλούδια παντού…!

IMG 20230517 125358IMG 20230517 125238IMG 20230517 130531 IMG 20230517 130547

Το Γυμνάσιο Γαλατινής, καθηγητές, μαθητές και γονείς, ευχαριστούν τον
αντιδήμαρχο κ. Τσιαούση Ναούμ, που μας διέθεσε απλόχερα όλα όσα χρειαστήκαμε, για να προχωρήσουμε στη φύτευση λουλουδιών στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με την καθοδήγηση των καθηγητών και τη βοήθεια του προσωπικού καθαριότητας, φύτεψαν και ανέλαβαν προσωπικά τη φροντίδα των λουλουδιών.

 

Η Καλή Σκάλα

IMG 20230516 120222 IMG 20230516 120252

 

«Η Καλή Σκάλα»

Στα πλαίσια των δράσεων, που ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Γαλατινής έχει αναλάβει, για την αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου, ολοκληρώθηκε, με τη συνεργασία μαθητών και καθηγητών, η τοποθέτηση στην κεντρική σκάλα του κτηρίου, αυτοκόλλητων μηνυμάτων κοινωνικού και ανθρωπιστικού περιεχομένου.
Πολλοί παιδοψυχολόγοι θεωρούν ότι, όταν οι μαθητές έρχονται καθημερινά σε οπτική επαφή με μηνύματα που προτρέπουν σε υγιείς και αξιέπαινες στάσεις ζωής, τότε είναι πιθανό να αποτυπωθούν στο υποσυνείδητο των παιδιών εποικοδομητικές αντιλήψεις, που θα εκδηλωθούν με θετικές συμπεριφορές.
Είναι βάσιμη λοιπόν η ελπίδα, πως εκτός από την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, η πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου μας θα συμβάλλει τόσο στη άρτια διαπαιδαγώγηση και την ομαλή κοινωνικοποίησή των μαθητών, όσο και στην αρμονική συνύπαρξή τους στη σχολική μας κοινότητα.

 

Όταν οι μαθητές γράφουν, ζωγραφίζουν, αφιερώνουν στη μητέρα…Λήψη αρχείου

Ενημέρωση για θέματα διατροφής των εφήβων καθώς επίσης και για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

IMG 20230511 115808IMG 20230511 120056 IMG 20230511 120052

Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες ,στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Ενημέρωσης σε Μαθητικό Πληθυσμό, του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας , κ. Παπαγεωργίου Μαλαματή Μαία ΤΕ, κ. Παπαδοπούλου Στυλιανή Νοσηλεύτρια ΤΕ, κ. Ντιο Ελένη Νοσηλεύτρια ΤΕ, κ. Ντίνα Φεβρωνία Νοσηλεύτρια ΤΕ, για την πρόθυμη , άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών μας , καθώς και του διδακτικού προσωπικού, σχετικά με θέματα διατροφής των εφήβων καθώς επίσης και σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Παντσίδης

Φιλαναγνωσία: “Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω”Λήψη αρχείου

Φιλαναγνωσία: “Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω!”Λήψη αρχείου

Κουδούνι με υγιεινό πρωινό

1683528152841             1683528244419           1683528269110

1683528302004       1683528210969

 

«Να τρως πρωινό σαν βασιλιάς..»

 Πολλές πρόσφατες έρευνες, που μελετούν τις συνήθειες των Ελλήνων μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, κατέδειξαν ότι οι έφηβοι στη συντριπτική τους πλειονότητα δε λαμβάνουν το παραμικρό πρωινό γεύμα και προσέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι. Όμως οι ειδικοί – διαιτολόγοι και διατροφολόγοι – συνδέουν τη λήψη πρωινού με τη διατήρηση της καλής σωματικής και πνευματικής υγείας και ευεξίας, με την υψηλή επίδοση στα μαθήματα και στον Αθλητισμό, ακόμα και με την καλή ψυχολογική διάθεση για επικοινωνία και κοινωνική συναναστροφή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η ελληνική παράδοση θέλει το πρωινό ως το βασικό γεύμα της ημέρας. Είναι πασίγνωστη η παροιμία: « Να τρως πρωινό σαν βασιλιάς, μεσημεριανό σαν άρχοντας και βραδινό σαν ζητιάνος».

Επίσης, έχει διαπιστωθεί πως οι μαθητές, που ξεκινούν την ημέρα τους στο σχολείο νηστικοί, καταφεύγουν στα διαλείμματα σε κακές διατροφικές επιλογές που προσφέρουν τα κυλικεία (κρουασάν, σάντουιτς αλλαντικών, θερμιδογόνα σνακ, ενεργειακά ποτά, σοκολάτες, αναψυκτικά και άλλα), με ορατό τον κίνδυνο να χάσουν τον  έλεγχο του σωματικού τους βάρους και να οδηγηθούν στην παχυσαρκία.

Έχοντας ως βάση τα παραπάνω, οι μαθητές της Α’ Τάξης του Γυμνασίου Γαλατινής, στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας και ειδικότερα της ενότητας της Διατροφής, αποφάσισαν να οργανώσουν και να προσφέρουν στους μαθητές όλων των Τάξεων ένα «υποδειγματικό πρωινό». Μάλιστα η πρωτοβουλία τους σχεδιάστηκε  με απόλυτη μυστικότητα και υλοποιήθηκε με τη μορφή «έκπληξης»,  την Παρασκευή  5 Μαΐου 2023 αμέσως μετά την πρωινή προσευχή. Η δράση διεξήχθη  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στους τοίχους της οποίας οι μαθητές είχαν φροντίσει να αναρτήσουν σε χρωματιστά χαρτόνια, μηνύματα με χρήσιμες διατροφικές συμβουλές και βασικές οδηγίες για καλή υγεία.

Το εντυπωσιακό στοιχείο όμως, που κάνει την πρωτοβουλία τους ακόμη πιο σημαντική και ενδιαφέρουσα, είναι ότι το πρωινό γεύμα που προετοίμασαν και πρόσφεραν στους συμμαθητές τους, δεν επιλέχθηκε τυχαία αλλά βασίστηκε στις γενικές αρχές ενός Υγιεινού Διαιτολογίου  και ειδικότερα της Μεσογειακής Διατροφής. Τροφές μεγάλης διατροφικής αξίας όπως το μέλι, το ταχίνι, οι φυσικοί χυμοί, το μαύρο ψωμί και οι φρυγανιές ολικής άλεσης, τα αβγά, το τυρί, τα  φρούτα και οι ξηροί καρποί αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία του γεύματος.

Ως προς τα αποτελέσματα της προσπάθειας των μαθητών της Α’ Τάξης, αν κρίνουμε από τα χαμόγελα των συμμαθητών τους και από τα θετικά σχόλια που εισέπραξαν από όλους για τη δράση τους, η τελευταία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μήνυμά τους, τόσο για την αναγκαιότητα ενός πλήρους και υγιεινού, πρωινού γεύματος, όσο και για την ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο, έφτασε σε όλους και θα βρει απήχηση!

                                                                                       Χρήστος Τριγώνης

Υ.Γ. Πολλές ευχαριστίες στο Διευθυντή του σχολείου μας για την προμήθεια των αγαθών, καθώς και στην κυρία Γκαντώνα για το «άπαιχτο» βιολογικό cake!