Μια εκδρομή ξεχωριστή

 

 

Την Πέμπτη, 3 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της σχολικής μας εκδρομής κάποιες σημαντικές και εξίσου απαραίτητες εθελοντικές δράσεις, που αφορούσαν το περιβάλλον.
Όπως είναι γνωστό, το Σάββατο 5 του Ιούνη η μέρα ήταν αφιερωμένη στον σεβασμό και την προστασία του πλανήτη μας, καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Η εκδρομή μας αυτή έφερε σαν κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση, επαγρύπνηση και πάνω από όλα την προσφορά και βοήθεια των περισσοτέρων για μία πιο υγιή και φιλόξενη γη, απέναντι στα πολλά, διαφορετικά όντα που τη χρησιμοποιούν ως κατοικία τους. Οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου μας, υπό την επίβλεψη ορισμένων καθηγητών, οι οποίοι βρισκόταν στο σχολείο, έλαβαν πρωτοβουλία και προσφέρθηκαν εθελοντικά να καθαρίσουν το προαύλιο του σχολείου της Γαλατινής από τα απορρίμματα που υπήρχαν. Ωστόσο δεν στάθηκαν μόνο εκεί, μαθητές και καθηγητές πάντα με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και με τον εξωτερικό χώρο που περιβάλλει το σχολείο. Η δράση επεκτάθηκε και στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας και στην πλατεία του χωριού. Επιπλέον, τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου της Γαλατινής αφήνοντας το καλλιτεχνικό τους πνεύμα να μεγαλουργήσει, έφτιαξαν εξαιρετικές χειροτεχνίες. Ζωγράφισαν πάνω σε χαρτόνια οτιδήποτε αφορά τη γη όπου ζούμε, γράφοντας συνθήματα που σχετίζονται με την προσοχή και προστασία της.
Έτσι, αφού αυτή η σχολική εκδρομή και οι διδακτικές ώρες έφτασαν στο τέλος τους, τα παιδιά και οι καθηγητές αισθανόταν ανακούφιση και ικανοποίηση. Προσφέρθηκαν όλοι, βοήθησαν και θυσίασαν ώρες. Το ομαδικό πνεύμα και η ατελείωτη θέληση για προσφορά δεν έλειψαν ποτέ από το σχολείο μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν πως είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε τον πλανήτη μας καθαρό, όσο και ασφαλή, εφόσον είναι το μεγάλο μας σπίτι, ο τόπος όπου κατοικούμε και απολαμβάνουμε τις ομορφιές του.

 

Θεοδώρα Κωτούλα

Φωτογραφία: Φωτογραφική ομάδα Γυμνασίου Γαλατινής

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση