Εφηβικό μανιφέστο

 

 

Εφηβικό μανιφέστο

Ή πώς να ξοδέψω τρία ευρώ

 

Τι αγοράζει κανείς με τρία ευρώ; Ας σκεφτούμε λίγο. Αγοράζεις δύο τυρόπιτες (και γεμίζεις  χοληστερίνη), αγοράζεις μία μεγάλη σοκολάτα (και γεμίζεις σπυράκια), αγοράζεις πατατάκια (και γεμίζεις τρανς λιπαρά). Ή αγοράζεις ένα εισιτήριο για το θέατρο στο σχολείο και γεμίζεις γέλιο, χαρά, ικανοποίηση και προβληματισμό.

Αυτό έκαναν οι μαθητές μας. Και δεν το μετάνιωσαν. Το δηλώνουν οι ίδιοι, ομόφωνα. Με μεγάλη προθυμία περιγράφουν τις εντυπώσεις τους από τη θεατρική παράσταση «Εφηβικό μανιφέστο» που δόθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη στις 29 Οκτωβρίου, από την  Εφηβική Σκηνή του Δη.Πε. Θεάτρου Κοζάνης.

Ο λόγος στα παιδιά:

«Μου άρεσε πολύ. Υπήρχαν αστείες σκηνές στις οποίες όλοι γελάσαμε πολύ. Οι χαρακτήρες πολλές φορές μου θύμισαν τον εαυτό μου. Βέβαια, πιστεύω ότι κάποιες σκηνές αναφέρονται σε γεγονότα τα οποία δεν γίνονται τόσο συχνά στην πραγματική ζωή.»                                                                                                                                                                           (Αθανασία)

«Ήταν πολύ ωραία. Μου άρεσε γιατί μέσα από κάποιες σκηνές πολλά παιδιά μπορούν να ταυτιστούν με τους ηθοποιούς. Ακόμη κάποιες σκηνές ήταν αστείες και έτσι γελάσαμε και λίγο. Η παράσταση ήταν τέλεια και μπορέσαμε να καταλάβουμε πολύ καλά το νόημα το οποίο είχε.»                                                                                                                                     (Ναούμα)

 

«Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν πολύ αστείο και με τις περισσότερες σκηνές νομίζω όλοι ταυτιστήκαμε. Θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναέρθουν!»                                                 (Ευαγγελία)

 

«Με εντυπωσίασε εκεί που χόρευαν και εκεί που κάνανε τον δάσκαλο και τον Κώστα και τη γυναίκα. Στην αρχή με εντυπωσίασε το «ούγκα τσάκα».                                                              (Στέλιος)

 

«Ήταν από τις καλύτερες που έχω δει. Οι ηθοποιοί ήταν φανταστικοί. Βέβαια και ο συγγραφέας έκανε πολύ καλή δουλειά.»                                                                                           (Χριστίνα)

 

«Μου άρεσε πάρα πολύ που σκέφτονταν σαν παιδιά. Οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ σωστά τον ρόλο τους. Εντυπωσιάστηκα γιατί στην αρχή νόμιζα πως δεν θα ήταν και τόσο καλό, αλλά μετά πέθανα στα γέλια.»                                                                                                  (Γιώργος)

 

«Ήταν πολύ αστεία, μου άρεσε πολύ και με έκανε να γελάσω.»                 (Άρης)

 

«Ήταν πολύ ωραίο και οργανωμένο. Επίσης υπήρχε αρκετό χιούμορ.»                   (Δημήτρης)

 

«Ήταν πολύ ωραίο και οι ηθοποιοί έπαιζαν πολύ καλά.»                                               (Γιώργος)

 

«Ήταν πολύ ωραίο και καλά οργανωμένο. Κατάφεραν να κάνουν τα παιδιά να «σκάσουν» από τα γέλια. Θα ήθελα να υπάρχουν τέτοιες παραστάσεις κάθε χρόνο.»                                                                                                                                                                                     (Γιώργος)

«Ήταν πολύ ωραίο γιατί εξέφραζε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Εξαιρετικοί ηθοποιοί.»                                                                                                                                                      (Νάσος)

 

«Ταυτίστηκα αρκετά με τους ρόλους. Λάτρεψα τους ηθοποιούς, που σε ταξίδευαν μέσα στο έργο.»                                                                                                                                         (Άννα – Μαρία)

 

«Με εντυπωσίασε αρκετά ο τρόπος που οι ηθοποιοί ταυτίζονταν με τους ρόλους. Τέλος, εντυπωσιάστηκα που μέσα στο έργο είδα πολλές φορές τον τρόπο που συμπεριφέρομαι.»

(Νάσια)

«‘Ήταν πολύ ενδιαφέρον και σε πολλά σημεία ταυτίστηκα και ενθουσιάστηκα, διότι τα θέματα που παρουσίασαν απασχολούν τους περισσότερους εφήβους.»                     (Θεοδώρα)

 

«Μου άρεσε πολύ και γέλασα πολύ. Το μόνο μου παράπονο ήταν πως είχε μικρή διάρκεια.»

(Μίνα)

«Με εντυπωσίασε διότι σου περνούσε το μήνυμα να ακολουθείς τα όνειρά σου. Επίσης σε κάποια σημεία ήταν πολύ αστεία και με έκανε να γελάσω.»                                             (Βασιλική)

 

«Ήταν πολύ εντυπωσιακό και σε κάποιες σκηνές ήταν σαν να ήμουν εγώ.»           (Γιάννης)

 

«Ήταν πολύ εντυπωσιακό, μου άρεσε πολύ και οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί.      (Ζωή)

Όλα τα παιδιά γελούσαν με τα αστεία των ηθοποιών. Και ήταν τόσο θεαματικό και συναρπαστικό, που δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους.»                             (Χρυσή)

 

«Το θέατρο το χθεσινό ήταν πολύ ωραίο και πολύ χαρούμενο και θα ήθελα να ξαναέρθει.»

(Θανάσης)

«Ήταν καταπληκτικό, μου άρεσε πάρα πολύ διότι είχε πολύ γέλιο. Οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί. Τους ευχαριστούμε που ήρθαν στο σχολείο μας.»                                     (Ματίνα)

 

«Μου άρεσε γιατί είχε ιδιαίτερες, κωμικές σκηνές. Επίσης το θέμα ήταν κατάλληλο για την ηλικία μας. Σε διάφορες σκηνές πολλά παιδιά είδαν τον εαυτό τους στα πρόσωπα των ηθοποιών.»                                                                                                                                            (Ηλίας)

 

«Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Όσα μας έδειξαν τα κάνω κι εγώ μερικές φορές.»                                                                                                                    (Νίκη – Ραφαέλα)

 

«Ήταν πολύ ωραίο γιατί σου μαθαίνει πώς θα είσαι σαν έφηβος, πώς συμπεριφέρεσαι στους γονείς σου και τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις.»                                                                         (Καλλιόπη)

 

«Ήταν καταπληκτικό και με έκανε να γελάσω.»                                                 (Παναγιώτης)

 

«Ήταν από τα καλύτερα που έχω δει στη ζωή μου και με έκανε να γελάσω.          (Γιάννης)

 

«Ήταν πολύ ωραίο και με έκανε να γελάσω, αν και το περίμενα εντελώς διαφορετικό.»

(Κωνσταντίνα)

«Μου άρεσε πολύ γιατί μας δείξανε ένα έργο στην ηλικία μας κοντά και πώς είναι στο σχολείο και στο σπίτι.»                                                                                                                    (Νίκος)

 

«Το θέατρο μου άρεσε έτσι όπως μπήκαν μέσα και χόρευαν και όπως έπαιζαν μια οικογένεια.»                                                                                                                                                 (Θεοδώρα)

 

 

 

 

 

 

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση