Περιγραφική αξιολόγηση: το Γυμνάσιο Γαλατινής παρ. Εράτυρας αποκαλύπτει

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Δ Κύκλου Επιμόρφωσης για την Εισαγωγή της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, σε εφαρμογή της Πράξης: «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος», προσκάλεσε τους/ τις Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενους/ες των σχολικών μονάδων Υποχρεωτικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε επιμορφωτική ημερίδα στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης στις 16/4/2019 (9:15 πμ -13:15 μμ).
Στην επιμορφωτική ενημέρωση συμμετείχε το Γυμνάσιο Γαλατινής παρ. Εράτυρας με εκπαιδευτικό-εκπρόσωπο του σχολείου για την παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος της περιγραφικής αξιολόγησης, που εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Γυμνάσιο Γαλατινής παρ. Εράτυρας κατά τα παρελθόντα σχολικά έτη.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στο ακροατήριο με διαφάνειες και αναλύθηκε κατά την επιμορφωτική συνάντηση όλο το υλικό της αξιολόγησης (φυλλάδια, εργασίες, αξιολογικές ατομικές εκθέσεις) που υπήρξε αντικείμενο ανάλυσης κι επεξεργασίας από τον εκπαιδευτικό μας, τον κ. Σακελλάρη Κωνσταντίνο ΠΕ02, και τους μαθητές του κατά τη εφαρμογή του προγράμματος στη σχολική αίθουσα και εκφράστηκαν αξιολογικές κρίσεις για την αποτελεσματικότητα του όλου εγχειρήματος κατά τη βιωματική εφαρμογή στη σχολική πράξη.
Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους επιμορφούμενους κι αναλύθηκε από τους συντονιστές της επιμόρφωσης το νομοθετικό πλαίσιο της Περιγραφικής Αξιολόγησης στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση με παραδείγματα και προσωπικές αξιολογικές τοποθετήσεις βάσει θεωρητικής εμπειρίας κι ενημέρωσης από το ΙΕΠ. Ακολούθησε συζήτηση, εκφράστηκαν σχόλια και ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το ακροατήριο για τη δομή, την εφαρμογή και τη λειτουργικότητα του καινοτόμου προγράμματος.

Το Γυμνάσιο Γαλατινής παρ. Εράτυρας επιλέχθηκε ως το πιλοτικό σχολείο του νομού Κοζάνης για την εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης καθώς για χρόνια εφάρμοζε το τρέχον πρόγραμμα. Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του Γυμνασίου συγχαίρουμε από καρδιάς τον κ. Σακελλάρη για την ολοκληρωμένη και μεστή του παρουσίαση στην παραπάνω ημερίδα.

 

Ο Διευθυντής                                                                                    Οι καθηγητές του Γυμνασίου

Παντσίδης Χρήστος ΠΕ03

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *