Μάρτιος του 1821

 

Τα πρώτα χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 όλοι μιλούσαν γι’ αυτή σαν παραμύθι και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν πέρασαν στο χώρο του μύθου. Σήμερα; Πόσοι γνωρίζουν; Πόσοι αναγνωρίζουν; Πόσοι πιστεύουν; Θα θυμόμασταν τον Καραϊσκάκη, αν δεν ήταν γήπεδο;
Γι’ αυτό η σημερινή μας γιορτή ήταν κάτι σαν μάθημα: η αλφαβήτα της Επανάστασης. Κάθε γράμμα και μια αναφορά σε γεγονότα, πρόσωπα, τόπους… Προτάξαμε κι ένα μικρό θεατρικό του Βασίλη Αναστασιάδη, με τύπους της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που βλέπουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ευκαιρία περισυλλογής για το τότε και τη σύγκρισή του με το σήμερα. Τέλος, δεν χάσαμε την ευκαιρία για παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια: η Επανάσταση στάθηκε η αρχή του σημερινού κράτους μας και αυτό οφείλουμε να το γιορτάζουμε με χαρά.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση στάθηκαν δημιουργικοί και ευφάνταστοι. Με όρεξη και ιδέες έφτιαξαν μια ατμόσφαιρα που διατήρησε ως το τέλος το ενδιαφέρον όσων την παρακολουθούσαν. Ελπίζουμε, λοιπόν, ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου να φανεί εξίσου χρήσιμος και ευχάριστος.

Μήτου Γιώτα ΠΕ02

Φωτογραφία

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *