Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία
Φέτος μία σπουδαία ιδέα γεννήθηκε στους κόλπους της σχολικής μας μονάδας. Εμπνευσμένοι από τη σχολική συνήθεια της «υιοθεσίας» των μικρών τάξεων από τις μεγαλύτερες, αποφασίσαμε να πράξουμε κάτι ανάλογο. Με μεγάλη χαρά λοιπόν η Β’ τάξη του ΓΕΛ Φουρφουρά, η οποία είναι κι η τελευταία που παρακολουθεί το μάθημα των Γαλλικών, δέχτηκε με ενθουσιασμό να «υιοθετήσει» την Α’ τάξη του Γυμνασίου, που είναι η πρώτη που παρακολουθεί Γαλλικά σε γυμνασιακό επίπεδο.
Σαν πρώτο στόχο θέσαμε την καλλιτεχνική δημιουργία του Δέντρου της Φιλίας – L’Arbre de l’ Amitié. Άλλωστε η τέχνη περιλαμβάνει κάθε ψυχική δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική λόγω της ανάτασης που προκαλεί στα ανθρώπινα συναισθήματα, διεγείροντας το νου και την ενσυναίσθηση. Η τέχνη σκόπιμα απευθύνεται στις αισθήσεις, τα συναισθήματα, τις διαισθήσεις και τη νόηση και φυσικά όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν στόχο μας.
Έτσι λοιπόν με κομβικό σημείο επικοινωνίας και συνάντησης το μάθημα των γαλλικών τα δύο τμήματα συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν άριστα. Μιλήσαμε για την αξία της συνεργασίας, της δεκτικότητας και της αποδοχής, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της συμ-μαθητικής αλληλεγγύης, η οποία δεν πρέπει να δεσμεύεται απαγορευτικά από την ηλικία μας. Σχεδιάσαμε, κόψαμε, χρωματίσαμε κολλήσαμε, γράψαμε και ιδού!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού, αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε το Δέντρο μας, απλώνοντας τα χέρια «κρεμώντας» τους γεμάτους αγάπη, καρπούς του κόπους μας. Rendez-vous jusqu’à la prochaine !!
Θερμές ευχαριστίες στην κ. Παπουτσιδάκη Εμμανουέλλα, εκπαιδευτικό γαλλικής φιλολογίας του σχολείου μας, για τη διοργάνωση της δράσης.
