ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ 150ΕΤΗΡΙΔΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2023, 20:09  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

1Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των 9 κληρικών (εκ των 11) που προέρχονται από τον Φουρφουρά τελέσθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και της συμπλήρωσης 150 χρόνων από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.

Με την παρουσία του μας τίμησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Δρ. Μαραγκάκης Μανούσος ο οποίος κατέφθασε στο Ναό ακολουθούμενος από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Καπενεκάκη Ιπποκράτη, τον σημαιοφόρο του σχολείου μας Αντωνάκη Ζαχαρία και τους παραστάτες Πιπεράκη Μαρία, Χριστοδουλάκη Βασίλειο, Διαμαντάκη Ευαγγελία, Λίτινα Τίτο και Στυλιανάκη Χρυσή.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας εκφωνήθηκε ο επετειακός λόγος από τον Ιερ. Προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού π. Παντελεήμονα Διαμαντάκη. Αποδόθηκε από τον Επίσκοπο η ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, ο σταυρός του Αγίου Αποστόλου Παύλου του πρωτοκορυφαίου και του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης στον επί πολλές δεκαετίες με ιερό ζήλο και αυταπάρνηση διακονήσαντα το ιερό αναλόγιο του ως άνω Ι. Ναού, κ. Ιωάννη Ν. Αντωνάκη, πρώην Γραμματέα της Κοινότητας. Επίσης τελέσθηκε το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ των μακαρίων και αοιδίμων κτητόρων, ανακαινιστών και Ιερατευσάντων  Εφημερίων του Ναού. Ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου και της επετειακής εικόνας του Αγίου Γεωργίου ενώ στο προαύλιο του Ναού έγινε η επετειακή φωτογράφηση όλου του εκκλησιάσματος.2

Από τον Φουρφουρά προέρχονται 11 κληρικοί: ο π. Γεώργιος Αντωνάκης, ο π. Αλέξιος Πιπεράκης, ο π. Στυλιανός Ταξάκης, ο π. Εμμανουήλ Μαράκης, ο  π. Παντελεήμων Διαμαντάκης, ο π. Γεώργιος Μαθιουδάκης, ο π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης, ο π. Κυριάκος Κατσαντώνης, ο Διάκονος Νικόλαος Τυράκης, ο π. Δαμασκηνός Μαθιουδάκης και ο π. Θεολόγος Αντωνάκης.

Μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμαρίου,  φιλοξενία όλων των πανηγυριστών και παραδοσιακή μουσική εκδήλωση. Αρχικά προσφέρθηκε ο καφές ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε πλούσιο γεύμα. Με την απαγγελία μαντινάδων των μαντιναδολόγων Γεωργίου Λέκκα, Νικολάου Μουρτζανού και Παύλου Αντωνάκη ξεκίνησε η μουσική εκδήλωση ενώ το επετειακό video που είχε ετοιμάσει ο Βαγγέλης Φύτρος προβάλλονταν συνεχώς (Τις μαντινάδες του απόντος Γεωργίου Λέκκα ανέγνωσε ο π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης).

Στη συνέχεια οι μουσικοί έλαβαν τις θέσεις τους και ο χορός ξεκίνησε.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, εθελοντές και παράγοντες για αυτή την ξεχωριστή γιορτή.

Ήταν χαρά μας που είμασταν εκεί.

Ο Άγιος Γεώργιος να σκέπει και να φυλάττει όλους μας.

Πηγή: ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ – FOURFOURASΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση