ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, 18:33  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

προληψηςΤην Παρασκευή 10/03/2023 επισκέφτηκαν το σχολείο μας στελέχη από το Κέντρο πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, και υλοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος: «Ευαισθητοποίηση σε μαθητές». Η κα Μπογά Ανδρονίκη, Ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνη υλοποίησε τη θεματική: «Πρόληψη των εξαρτήσεων» με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και η κα Σκουλά Εμμανουέλα, Κοινονιολόγος, Στέλεχος Πρόληψης υλοποίησε τη θεματική: «Φιλικές σχέσεις – αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων» με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Οι μαθητές εξέφρασαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους μέσα από την αξιοποίηση ομαδοσυνεργατικών και βιωματικών προσεγγίσεων, συζητήσεων και παιχνιδιών ρόλων.

Θερμές ευχαριστίες στο Κέντρο Πρόληψης, και ιδιαίτερα στην κα Μπογά και στην κα Σκουλά (καθώς και στην κα Κουτσάκη Λυβία και στην κα Λίτινα Άρια που υλοποίησαν το πρόγραμμα στο συστεγαζόμενο Λύκειο) για την υλοποίηση του εξαιρετικού προγράμματος, την άριστη συνεργασία και την συμβολή τους στην προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας και τις μαθήτριες μας σε φλέγοντα θέματα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Αγγέλη Αριστέα-Ελίνα, κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση