ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 19:23  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

ΣταυρόςEΤη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, και του συστεγαζόμενου Λυκείου, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου. Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές κ. Σπυριδάκη Ιωάννη και κ. Θεοδωράκη Ευστάθιο και πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” όπου μας φιλοξένησε. Οι εκπαιδευτές μας ενημέρωσαν για τα σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν σε κάποιο συμβάν όπως για παράδειγμα λιποθυμία, πνιγμονή ή και αιμορραγία, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του θύματος αλλά και του περίγυρου. Μάλιστα ακολούθησε πρακτική εξάσκηση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών. Η πρακτική εξάσκηση περιλάμβανε, εκτός άλλων Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με ή χωρίς χρήση αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή, μεταφορά τραυματία, ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε θύμα πνιγμονής κτλ.

Θερμές ευχαριστίες από το Γυμνάσιο Φουρφουρά στον κ. Σπυριδάκη Ιωάννη και τον κ. Θεοδωράκη Ευστάθιο καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το εξαιρετικό σεμινάριο. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Αγγέλη Αριστέα-Ελίνα, κοινωνική λειτουργό του σχολείου μας, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος, θα θέλαμε να δώσουμε θερμές ευχαριστίες στο Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» για την φιλοξενία της εκδήλωσης.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση