ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, 19:45  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, στα πλαίσια των εργ.jpgαστηρίων δεξιοτήτων της Β΄Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας από την Πυροσβεστική υπηρεσία σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ο αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Δρυγιαννάκης έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση για τους τρόπους πρόληψης της πυρκαγιάς στο σπίτι και στο δάσος. Συζήτησε με τους μαθητές μας για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς και έλυσε όλες τις απορίες μας. Επίσης έκανε επίδειξη της χρήσης πυροσβεστήρα, και μοίρασε φυλλάδια ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης τους, καθώς και η ενημέρωση για τον εξοπλισμό του Πυροσβέστη, από τους κ.Κουρνιανό Ιωάννη και κ.Ακουμιανάκη Κωνσταντίνο του πυροσβεστικού κλιμακίου Αγίας Φωτεινής. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τον εξοπλισμό..png

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, καθώς και τη σημαντικότατη και σπουδαία προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε θέματα και ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.

Ευχαριστούμε θερμά τον αναπληρωτή Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Δημήτρη Δρυγιαννάκη και τους κ.Κουρνιανό Ιωάννη και κ.Ακουμιανάκη Κωνσταντίνο του πυροσβεστικού κλιμακίου Αγίας Φωτεινής για την εξαιρετική ενημέρωση. Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς την εκπαιδευτικό τους σχολείου μας κ. Βασιλειάδου Ελένη για την άψογη οργάνωση της δράσης.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση