ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αγωνίσματα και Αθλητές»
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 20:48  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

1               Ολοκληρώθηκαν αισίως και με επιτυχία οι εργασίες του σχολικού προγράμματος με θέμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τον Απρίλιο οι μαθητές του Γυμνασίου Φουρφουρά, αφού κόλλησαν τις φωτογραφίες και τα κείμενά τους στη μακέτα, τοποθέτησαν τη μακέτα στην κορνίζα και επένδυσαν την κατασκευή με τη χρήση προστατευτικής ζελατίνας. Με τη βοήθεια του καθηγητή του μαθήματος της Τεχνολογίας κ. Μολλά Εριτζάν και του συντονιστή του προγράμματος, τοποθετήθηκε η κατασκευή στις σκάλες του Γυμνασίου. Στη διάρκεια ενός διαλείμματος παρουσιάστηκε η κατασκευή από τους εμπλεκόμενους καθηγητές στους μαθητές, στη διεύθυνση του σχολείου και στον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου. Οι μαθητές έδειξαν ευχαρίστηση και ενθουσιασμό με το αποτέλεσμα.

2            Την επόμενη ημέρα τυπώθηκε ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο στους μαθητές με φωτογραφίες από την δράση, τους συμμετέχοντες και τις πληροφορίες που βρήκαν οι μαθητές και υπάρχουν στη μακέτα. Το φυλλάδιο μοιράστηκε επίσης στη διεύθυνση του σχολείου, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στο Λύκειο Φουρφουρά. Οι εμπλεκόμενοι διδάσκοντες του προγράμματος (κ. Παγώνης, κ. Μολλά, κα. Μανωλάκη) θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους τους μαθητές που συνέβαλαν ενεργά στη δράση με τη συγκεκριμένη κατασκευή που θα μείνει στο σχολείο. Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στη διεύθυνση του σχολείου και στο Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Φουρφουρά για την αμέριστη υποστήριξη τους, όσον αφορά το εγχείρημα. Κλείνοντας, ως μια μικρή αποτίμηση της δράσης, οι μαθητές του Γυμνασίου έστειλαν ενεργά μέσω της κατασκευής το μήνυμα για περισσότερη ενσυναίσθηση, ευαισθητοποίηση, αποδοχή της διαφορετικότητας και συμπερίληψη των ατόμων που λόγω της διαφορετικότητάς τους αποκλείονται από την κοινωνία.

Τέλος, όσον αφορά την παράλληλη δράση «Λέσχη Ανάγνωσης Γυμνασίου Φουρφουρά» οι μαθητές της Α’ και Γ’ Γυμνασίου διάβασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους το παιδικό παραμύθι «Το Όνειρο» κάνοντας σύνδεση με αυτά που έμαθαν στο σχολικό πρόγραμμα.

Επιμέλεια: κ. Παγώνης Νικόλαος



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση