ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – «ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ»
Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, 11:11  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

του παιδιούΤην Παρασκευή 13 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα πρόληψης: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» με συμμετέχοντες τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας. Το πρόγραμμα πραγματοποίησε η κα Φουσταλιεράκη Μαρία, ψυχολόγος από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος εξελίχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος για το θέμα, ενώ παρουσιάστηκε μία πραγματική ιστορία παιδιού που δεχόταν Bullying και έχει διαχειριστεί το χαμόγελο του παιδιού.

Οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν, και συνειδητοποίησαν την έκταση και τις φρικτές επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού, ενημερώθηκαν για την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000.

Θερμές ευχαριστίες από το Γυμνάσιο Φουρφουρά στην κα. Φουσταλιεράκη και στο «Χαμόγελο του παιδιού» για το πρόγραμμα, καθώς και στην κα Βενιεράκη Σοφία, κοινωνική λειτουργός του σχολείου μας, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” για την φιλοξενία της εκδήλωσης.Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση