ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, 20:53  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

1expΤην Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022, ξεκίνησε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου μας στα Χανιά, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος: «Life with no garbage», με  συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κ. Γκαβαρδίνα Ευανθία και κ. Μανωλάκη Νίκη.

Την πρώτη μέρα, επισκεφτήκαμε τους τάφους των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες, είδαν τους τάφους του Ελευθερίου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, καθώς και τον ανδριάντα του Σπύρου Καγιαλεδάκη και απόλαυσαν το ειδυλλιακό πευκόδασος και την πανοραμική θέα προς την πόλη των Χανίων.  Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην  ανακαινισμένη Οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων αποκτώντας μια πλήρη εικόνα της  ζωής του μεγάλου πολιτικού. Επίσης, περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της παλιά πόλης των Χανίων, συναντώντας δείγματα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από την Κρήτη.2

Την δεύτερη μέρα, επισκεφτήκαμε το βοτανικό πάρκο Χανίων, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν φρουτόδεντρα, βότανα, μπαχαρικά, φαρμακευτικά και καλλωπίστηκα φυτά από όλο τον κόσμο, να περιηγηθούν στον κόσμο της Φύσης και να δουν από κοντά τα ζώα που κατοικούν σ’ αυτό. Επίσης, επισκέφτηκαν τη Λίμνη Αγιάς, που φιλοξενεί ίσως την μεγαλύτερη ποικιλία υδροχαρών φυτών στην Κρήτη, αλλά και πολύ σημαντικά είδη πανίδας, όπως σπάνια είδη φτέρης και βατράχων αλλά και που αποτελεί καταφύγιο για πολλά αποδημητικά, και μη, πουλιά. Φυσικά, περιηγήθηκαν στον Ενετικό Λιμάνι των Χανίων με τον Αιγυπτιακό φάρο,  που αποτελεί μια από τις ωραιότερες εμπειρίες στα Χανιά, καθώς ολόκληρη η περιοχή σε συνδυασμό με την Παλιά Πόλη είναι ένα ζωντανό Βενετσιάνικο μνημείο.

Την τρίτη μέρα, επισκεφτήκαμε το Ναυτικό Μουσείο Χανίων, που βρίσκεται στην είσοδο του ενετικού Φρουρίου Φιρκά και στεγάζει και διαφυλάζει τις Ναυτικές μας παραδόσεις και ειδικότερα της Κρήτης που υπήρξαν πηγή Εθνικής Επιβίωσης, προόδου και μεγαλείου της Χώρας. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες διασκέδασαν παίζοντας bowling στο Βλητέ Χανίων.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση