ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «Ο Θούριος του Ρήγα»
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, 18:06  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

8ouriosΣήμερα Πέμπτη 24/03, τέλειωσε για άλλη μία φορά, ο εβδομαδιαίος διαγωνισμός που διεξάγετε στα  πλαίσια του προγράμματος: «Ραδιοφωνικές στιγμές». Για αυτή την εβδομάδα το θέμα ήταν τι είναι: «Ο Θούριος του Ρήγα». Σωστή απάντηση έδωσαν οι εξής μαθητές/τριες: η Ειρήνη Κ. από την Α΄ Γυμνασίου, η Χαρούλα Π.  και ο Αντώνης Χ. από την Β΄ Γυμνασίου, η Ραφαέλα Τ., η Ειρηλένα Λ., ο Μύρων Λ., ο Κωστή Τ. και η Ιωάννα Ζ. από την Γ΄ Γυμνασίου.

Μετά από κλήρωση νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Χ. από την Β΄ Γυμνασίου ο οποίος παρέλαβε το δώρο του και μας ενημέρωσε για το τι είναι «ο Θούριος του Ρήγα» μέσα από το  «ραδιόφωνο» του σχολείου,  ενώ στη συνέχεια ακούστηκε  «Ο Θούριος του Ρήγα» με την φωνή του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη:

Όσο για το τι είναι ο Θούριος του Ρήγα, ας μάθουμε εν συντομία μέσα από την απάντηση του νικητή:

Ο Θούριος του Ρήγα γράφτηκε το1797 και ήταν ένας προεπαναστατικός πατριωτικός ύμνος. Στους πρώτους σαράντα στίχους προσπαθεί να ξεσηκώσει τους Βαλκανικούς λαούς και ιδιαίτερα τους Έλληνες για επανάσταση και τους οποίους τους δεσμεύει με ιερό όρκο ότι θα αγωνίζονται για να ελευθερώσουν την πατρίδα τους.

Μπράβο Αντώνη!
Συγχαρητήρια παιδιά!


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση