ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ


          
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 20:02  Με ετικέτα ,
Από: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Στην 5η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν ενεργά τρία γυμνασιόπαιδά μας.

Ακόμα και αν ακούγεται απλό δεν ήταν και τόσο. Οι μαθητές χρειάστηκε στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου να τηρήσουν πολλούς «κώδικες», να διαβάσουν αρκετές πληροφορίες και να αναλάβουν την εκπροσώπηση των χωρών τους σε θέματα που αφορούν στα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Κατάλαβαν πρώτα ποια είναι η πολιτική θέση κάθε κράτους-μέλους σε επιμέρους ζητήματα και έγραψαν έπειτα ένα Κείμενο Θέσης. Η Χαρίκλεια ως εμπειρογνώμων της Ρουμανίας , η Σπυριδούλα ως εμπειρογνώμων της Νορβηγίας και ο Μύρων ως εμπειρογνώμων της Ινδίας.

Ασχολήθηκαν ομαδικά , φέρθηκαν στις δυσκολίες διαλλακτικά και συζήτησαν στις Επιτροπές τους με μαθητές από όλη την Ελλάδα. Διαπραγματεύτηκαν το δικαίωμα συμμετοχής στην πολιτιστική ζωή τόσο εν μέσω περιόδου υγειονομικής κρίσης όσο και στην περίπτωση μειονοτήτων όπως οι Ρομά. Επίσης , ανταλλαγή ιδεών αναπτύχθηκε σχετικά με την «αφύπνιση» της κοινωνίας όσον αφορά τα δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α. .

Τα παιδιά μας αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή τους για τον ιδιαίτερο ρόλο που ανέλαβαν μέσα στην ομάδα τους και κυρίως αξιολόγησαν τα ίδια την προσπάθειά τους, που ήταν συνεχής!

Χαρήκαμε με τη χαρά τους και τους ευχόμαστε να εμπλουτίζουν τη γνώση τους μέσα από εμπειρίες που τους ανοίγουν και άλλους δρόμους στη μαθητική τους διαδρομή !

Επιμέλεια: κ. Αναστασία Αποστολάκη

     
Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώραΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση