Ο κ. Λιγομενίδης Πάνος, π. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, στο Γυμνάσιο Φερών

Απρ 201614

Ο κ. Λιγομενίδης Πάνος, π. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, στο Γυμνάσιο Φερών

Στις 2 Φεβρουαρίου 2010 το σχολείο μας είχε την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσει τον π. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λιγομενίδη Πάνο, που βρέθηκε στις Φέρες προσκεκλημένος του Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου.

Ο κ. Λιγομενίδης καθηγητής των Θετικών επιστημών με διεθνή ακτινοβολία , ανέπτυξε το Θέμα «Άνθρωπος και Μηχανές». Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο μίλησε για δύσκολα θέματα. Συμβούλεψε τους μαθητές μας που έγιναν και δικοί του μαθητές, να καλλιεργήσουν την κριτική ικανότητα ώστε να μπορούν να επιλέγουν μέσα από την πληθώρα των πληροφοριών τα απαραίτητα για να μη γίνονται θύματα της υπερπληροφόρησης του διαδικτύου που την θεωρεί ένα μέσον αδρανοποίησης του ανθρώπινου εγκεφάλου και κατά συνέπεια εύκολη λεία όσων θέλουν να τους ελέγχουν .

Προκάλεσε συζήτηση με τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με ερωτήσεις νεανικού προβληματισμού. Εντύπωση προκάλεσε η αμεσότητα και η ζεστασιά του λόγου του, που κράτησε για αρκετή ώρα έντονο το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των καθηγητών . Ο δάσκαλος κέρδισε τους μαθητές του.

Παίρνοντας στο τέλος την εικόνα της Παναγίας των Θρακών που του πρόσφερε ο Διευθυντής πρόσθεσε ότι η πίστη είναι στοιχείο της ζωής του και ότι μαζί με την λογική, την αισθητική και την ενόραση αποτελούν τις γέφυρες που μας συνδέουν με το Θεό.

Καψίδης Ναθαναήλ

image001 image004
image002 image003
image005 image006

 

από κάτω από: Προγράμματα| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο κ. Λιγομενίδης Πάνος, π. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, στο Γυμνάσιο Φερών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων