2ο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας 2016

Απρ 201612

Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο  Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας: «Η Θεολογία διαλέγεται με το σύγχρονο κόσμο. Τρεις μαθήτριες του σχολείου μας, η Καμήλα Ραφαηλία, η Καρατζά Βασιλική και η Θεοφανάκη Βασιλεία συμμετείχαν στο συνέδριο με θέμα «Η συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως στην παγκόσμια ειρήνη».  Η συγκεκριμένη εργασία αποτέλεσε μέρος του πολιτιστικού προγράμματος «Ταξιδεύοντας στον χρόνο συνάντησα τον «άλλο» μου φίλο». Επιπλέον οι μαθήτριες ερεύνησαν και μελέτησαν πηγές, κείμενα και αρχεία συνεδρίων με σκοπό να εξετάσουν πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνέβαλε και συμβάλλει στην προώθηση της  παγκόσμιας ειρήνης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν μαθητές από όλη την Ελλάδα, καθώς και μαθητές από ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας. Οι μαθητές-σύνεδροι παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες ιδιαίτερα στον τομέα πίστη και επιστήμη.

 

2osynedriotheologias

 

Μανωλοπούλου Χρυσή

Θεολόγος

από κάτω από: Άλλες Εκδηλώσεις, Δραστηριότητες σχολείου| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας 2016    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων