Αρχική » Εκπαιδευτικά προγράμματα » Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Εξαπλατάνου Μενέλαος Λουντέμης στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας Νίκανδρος Παπαϊωάννου

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    European Radio Logo

    Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Εξαπλατάνου Μενέλαος Λουντέμης στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας Νίκανδρος Παπαϊωάννου

    277767093 1157806528364901 4938762618781244167 n

    Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε, η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Εξαπλατάνου Μενέλαος Λουντέμης στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας Νίκανδρος Παπαϊωάννου.

    Αρχικά αναχωρήσαμε από το Γυμνάσιο με προορισμό το 1ο ΕΠΑΛ με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Ουρουμίδη και κ. Σόρτση. Η ξενάγησή μας εκεί ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Φτάνοντας στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ, δεχτήκαμε την εγκάρδια υποδοχή του κ. Νικόλαου Ράπτη διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος μας ενημέρωσε και μας παρουσίασε διεξοδικά την λειτουργία του ΕΠΑΛ όσον αφορά τη φοίτηση, τις εγγραφές, τα μαθήματα, τις ειδικότητες, τις σπουδές, τις πανελλαδικές εξετάσεις κ.α. Έπειτα την σκυτάλη πήραν καθηγητές του σχολείου όπου καθένας μας ενημέρωνε για τον τομέα του. Πρώτα επισκεφθήκαμε το εργαστήριο της πληροφορικής, στο οποίο μας ενημέρωσαν για πολλά θέματα σχετικά με αυτόν τον κλάδο που έχει μεγάλη ζήτηση από τους μαθητές τα τελευταία χρόνια. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση έχει και ο τομέας υγείας, το εργαστήριο του οποίου υπήρξε ο δεύτερος σταθμός της ξενάγησής μας. Έπειτα επισκεφτήκαμε το εργαστήριο της γεωπονίας καθώς και το θερμοκήπιο του σχολείου, που ενθουσίασε τους μαθητές μας, εξαιτίας των προϊόντων που παράγονται εκεί. Τέλος, ξεναγηθήκαμε στα εργαστήρια των Μηχανικών Αυτοκινήτων, των Υδραυλικών-Ψυκτικών και των ηλεκτρολόγων, όπου μάθαμε για τα επαγγέλματα αυτά και για τις προοπτικές τους. Με το πέρας της επίσκεψής μας αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε ήταν πως οι εντυπώσεις μας ήταν άριστες και ότι ήταν μία εκπαιδευτική επίσκεψη κατά την οποία μάθαμε πολλά και χρήσιμα για τα επαγγέλματα που μπορούμε να επιλέξουμε μέσω των ΕΠΑΛ.
    Η διευθύντρια κ. Κατιρτζή Μαρία, ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Εξαπλατάνου ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή κ.Νικόλαο Ράπτη,και τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας για την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση.
    European Radio Logo

    Σαν σήμερα

    29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
    Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
       - Σχετικές αναρτήσεις

    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση