Αρχική » Ασφαλής Πλοήγηση » Διαδικτυακός Μαραθώνιος Ανάγνωσης στα γαλλικά και ελληνικά

Διαδικτυακός Μαραθώνιος Ανάγνωσης στα γαλλικά και ελληνικά

Η Ιωάννα, μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας έλαβε μέρος στο
«Διαδικτυακό Μαραθώνιος Ανάγνωσης 2021 : Μύθοι από τον Αίσωπο στο Ζαν ντε Λα Φονταίν, οι μαθητές διαβάζουν και μοιράζονται διαδικτυακά την παράδοση» που απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλων των σχολείων των Περιφερειών Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του μήνα (Μαρτίου) της Γαλλοφωνίας. Ο Μαραθώνιος οργανώθηκε από
τις Συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου Γαλλικής γλώσσας Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U. και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.
Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να αναγνώσουν μύθους του Αισώπου και του Ζαν ντε Λα Φονταίν, με αφορμή και τον εορτασμό των 400 χρόνων από τη γέννηση του τελευταίου.
Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Αννέτα Τάντση μαγνητοφώνησε την ανάγνωση του μύθου «Les deux mulets» (Τα δυο μουλάρια) από μαθητές/τριες της περιοχής η οποία στάλθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Η Ιωάννα συμμετείχε κι έλαβε βεβαίωση συμμετοχής από τους φορείς οργάνωσης.
Πολλά συγχαρητήρια στην μαθήτρια μας και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό.
Ο μύθος «Les deux mulets» (Τα δυο μουλάρια) στον οποίο συμμετείχε η μαθήτρια του σχολείου μας αναρτήθηκε προς το παρόν στην παρακάτω διεύθυνση: https://fb.watch/5TzIwGJKYV/
ή απευθείας από τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=cAAdk1fhCv0…

???? Κάθε αλήθεια έχει πάντα δύο όψεις και δεν πρέπει, πριν σκεφτούμε καλά, να υποστηρίζουμε τη μία ή την άλλη.
???? Αφήγηση: ΓΕΛ Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης»
· Γυμνάσιο Εξαπλατάνου
· 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας
Υπεύθυνη καθηγήτρια: @TANTSI Anneta
???? Υπεύθυνη προγράμματος: Danaé Ioakimidis (Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας-Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης)
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ – APLF-DU, την υποστήριξη των συντονιστριών εκπαιδευτικού έργου κ.κ. Κωφίδου και Μαυρομάτη και το Δίκτυο Δημοτικών Βιβλιοθηκών μέσων ενημέρωσης στη Β. Ελλάδα.
European Radio Logo

Σαν σήμερα

5/7/2004: H Ελλάδα κατακτά το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος Ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα προγνωστικά.
Ήταν ένα από τα αουτσάιντερ του τουρνουά ενώ ήταν μόλις η δεύτερη φορά που συμμετείχε σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετά το 1980).

5/7/1687: Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της βαρύτητας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση