Πρόσφατα σχόλια

  Ιστορικό

  European Radio Logo

  Πολυτεχνείο 1973-2023

  Χτες 17 Νοέμβρη 2023 πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Γυμνάσιο Εξαπλαpolytechneio censoredτάνου σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο. Μαθητές και μαθήτριες των δυο σχολείων συνεργάστηκαν και πλαισίωσαν την εκδήλωση με μικρές θεατρικές παρεμβάσεις, μουσικό σχήμα (κιθάρα, κρουστά), χορωδία, οπτικο-ακουστικό υλικό.   

  polytechnio 2 censored

  «Τα παιδιά σώζουν ζωές» στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου

  ΠραγματοποιήBEBAIOSI FOR SCHOOLS 2023 επεξ page 0001θηκε χτες Τετάρτη 15/11/2023 το θεωρητικό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS -ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» στο οποίο συμμετέχει το Γυμνάσιο Εξαπλατάνου. Πρόκειται για  μια εκπαίδευση μαθητών, μαθητριών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, τις Πρώτες Βοήθειες, την Πρόληψη και τις νέες Τεχνολογίες που σώζουν ζωές. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εξ αποστάσεως το θεωρητικό μέρος από τις 9-11 το πρωί και περιμένουν με ανυπομονησία το δεύτερο βιωματικό μέρος του προγράμματος.

  Αίτηση γονέα/κηδεμόνα για συμμετοχή στην Ενισχυτική Διδασκαλία

  Σας ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν να παρακολουθήσει το παιδί τους ενισχυτική διδασκαλία στο μάθημα ή στα μαθήματα: Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά να ενημερώσουν το σχολείο (από 8 π.μ. έως 2 μ.μ. τηλ: 2384041209)  ή να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι 16/11/2023. 

  Υπόδειγμα_1 αίτησης_δήλωσης μαθημάτων 2023_24

  Θεατρική παράσταση στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου από το ΓΕΛ Καλής

  Μία μικρή θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθθέατρο 1βήσουν σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου. Η θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Καλής συνοδευόμενη από δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου τους παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση που είχαν ετοιμάσει με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην αυλή του σχολείου με σύμμαχο τον ωραίο καιρό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του φιλοξενούμενου σχολείουθέατρο 2 ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου μας, γνωρίστηκαν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους και εγκαινίασαν μια πρωτοβουλία συνεργασίας των σχολείων για εκπαιδευτικές δράσεις. Στη συνέχεια η ημέρα ολοκληρώθηκε με παρουσίαση αφιέρωμα στον μακεδονικό αγώνα από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄Γυμνασίου Εξαπλατάνου.      Μακεδονικος 2     

  28η Οκτωβρίου

  Πραγματοποιήθηκε χτες 27/10/2023 στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου η γιορτήθεατρο αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου από κοινού παρουσίασαν μια όμορφη γιορτή μετά την απονομή αριστείων και επαίνων. Χρονικό από μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, προβολή πλούσιου οπτικού και φωτογραφικού υλικού σχετικού με την ημέρα, αποσπάσματα τραγουδιών και ταινιών, αναφορά και σύνδεση σε γεγονότα της τοπικής ιστορίας, ποίημα από μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου και τέλος ένα όμορφο μικρό θεατρικό με τους «σαλταδόρους» από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ βεμπο 2Γυμνασίου με υποστήριξη και μαθητών από την Α΄ Γυμνασίου. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες! Χρόνια πολλά, Χρόνια Ελεύθερα!    

  Τεχνικές πρόληψης και διαχείρισης του στρες

  Ολοκληρώθηκε χτες Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με θέμα: “Τεχνικές πρόληψης και διαχείριΣτρεςσης του στρες” από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Αριδαίας κ. Νατσιούλα Μαρία την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Τη σχετική δράση παρακολούθησαν τμηματικά όλοι οι  μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας.

   

  1η Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων

  Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 με μεγάλη προσέλευση η 1η Συνάντηση Γονέων & Κηδεμόνων στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου. Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καισυνάντηση γονέων να συζητήσουν θέματα φοίτησης των μαθητών και μαθητριών.

  Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  συνάντησης γονέων και κηδεμόνων 

   Σας προσκαλούμε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ. να προσέλθετε στο Γυμνάσιο Εξαπλατάνου στη Συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας προκειμένου να γνωριστούμε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν το σχολείο και τη φοίτηση των παιδιών σας.

  Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για την αρμονική συνεργασία σχολείου και οικογένειας.

  Με εκτίμηση

  Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Εξαπλατάνου

  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

  Μια μέρα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες με ωραίο καιρό στην απλόχωρη αυλή του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Εξαπλατάνου έλαβε χώρα χτες 29/9/2023. Μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να χορέψουν και να λάβουν μέρος στην επίδειξη δραστηριοτήτων από τοπικούς αθλητικούς φορείς οι οποίοι είχαν προσκληθεί να παρουσιάσουν αθλήματα στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων. Ευχαριστούμε τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας και ιδιαίτερα το μέλος του Αθανασία Λιούγκα που με υπομονή δίδαξε τένις στους μαθητές / μαθήτριες του σχολείου και τον Τέλη Λαμπρίδη του τοπικού συλλόγου άρσης βαρών Ολυμπιάδα για την παρουσία του τη μέρα αυτή.  

  tenis football xoros tenis moi

  Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

  Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών χτες 26 Σεπτεμβρίου 2023 και οι μαθητές/ μαθήτριες του Γυμνασίου Εξαπλατάνου έκαναν διάφορες δραστηριότητες στο μάθημα ξένων γλωσσών και έγραψαν στον “τοίχο της γεύσης” ενώ κάποιοι/ες από αυτούς/ές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και με άλλες δραστηριότητες. 

   

  European Radio Logo

  Σαν σήμερα

  5/12: Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη
  Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.
     - Σχετικές αναρτήσεις

  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση