“Για τη σημαία” (ταινία μικρού μήκους)

Δείτε μας:

Πρόκειται για την ταινία του σχολείου μας που συμμετέχει στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Ο διαγωνισμός παραγματοποιείται απο τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, την Ε.Ρ.Τ., το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης.

Θέμα της ταινίας μας είναι ο σχολικός εκφοβισμός, ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μέσα στην ταινία παρουσιάζονται μία σειρά από θέματα, όπως η λεκτική βία, ο χλευασμός, η διαφορετικότητα, η απώλεια προσωπικών αντικειμένων, η διάδοση φημών, η βαθμοθηρία, η επιρροή των δημοφιλών μαθητών στους συμμαθητές τους, ο πόνος και η ανασφάλεια των θυμάτων, η αδιαφορία/απάθεια κάποιων εκπαιδευτικών.

Ελπίζουμε η ταινία να μπορέσει να δώσει το ερέθισμα, ώστε να δούμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, τι συμβαίνει γύρω μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι δε φτάνει απλά να κοιτάζουμε αλλά να βλέπουμε, να πάψουμε τελικά να αδιαφορούμε και να αντιδράσουμε…

Οι εκπαιδευτικοί

Πάνος Αδαμόπουλος

Σωκράτης Αλεξόπουλος

Νατάσα Γώγου

Βενετία Ρέππα

Γιώτα Στεργίδου

2 σχόλια στο ““Για τη σημαία” (ταινία μικρού μήκους)

Αφήστε μια απάντηση