Ποινή πέντε ετών πρωτόδικα στο δήμαρχο Κιλκίς

Ο  δήμαρχος Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, καταδικάστηκε χθες πρωτόδικα σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή από το 3μελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο με τα χιλιάδες πάσο αναπήρων που υπέγραψε τη διετία 2007-2008, με την ιδιότητα τότε του νομάρχη Κιλκίς.

Στη συγκεκριμένη διετία είχε εκδοθεί πενταπλάσιος αριθμός δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ από τους πραγματικούς δικαιούχους, με αποτέλεσμα να εισπράξει παράνομες χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Υγείας το τοπικό ΚΤΕΛ -στο οποίο μέτοχος ήταν ο αδελφός του τότε νομάρχη- και να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο με 1.080.000 ευρώ. Το σκάνδαλο αποκάλυψε μετά από έρευνά του το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας. Όπως διαπιστώθηκε, τα δελτία μετακίνησης αναπήρων που εκδόθηκαν από τη νομαρχία έφταναν σε αριθμό τα 10.211, ενώ οι πραγματικοί δικαιούχοι στο νομό δεν ξεπερνούσαν τους 2.000. Ο   Ευάγγελος Μπαλάσκας τελεί σε αργία από τον Ιανουάριο του 2012, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, μετά την παραπομπή του σε δίκη για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Η δικαστική απόφαση είναι πρωτόδικη για τον κ. Μπαλάσκα, αφού ήδη κατέθεσε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από 5μελές πια Εφετείο, σε χρόνο που ακόμα δεν έχει οριστεί. Μάλιστα, στη νέα δίκη οι κατηγορίες που τον βαραίνουν θα έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα κι όχι κακουργηματικό, όπως στην πρωτόδικη εξέταση της υπόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι, ώσπου να τελεσιδικήσει η όλη υπόθεση, ο κ. Μπαλάσκας θα συνεχίσει να είναι σε αργία, ενώ αναπληρωτής του στη θέση του δημάρχου θα παραμείνει ο Περικλής Κολότσιος.

Αφήστε μια απάντηση