Εσπερινό Γυμνάσιο Πολυγύρου
7 Φεβ 2020

Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα!

Συντάκτης: Κώστας Καμπερίδης | Κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού ΓΕΛ Πολυγύρου, επισκεφτήκαμε την Αθήνα, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η Βουλή των Ελλήνων.

Παράλληλα, κάναμε μια στάση στις Θερμοπύλες, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, στο κέντρο Ιστορίας, μια σύντομη τρισδιάστατη προβολή σχετικά με την μάχη που διεξήχθη το 480 π.Χ. εναντίον των Περσών .

Κατά την παραμονή μας στην Αθήνα, επισκεφτήκαμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται σημαντικότατα ευρήματα απ΄ όλο τον ελλαδικό χώρο.

Επισκεφτήκαμε, επίσης, το Μουσείο της Ακρόπολης , και με τη βοήθεια του ξεναγού μας ενημερωθήκαμε για τα καταπληκτικά εκθέματα, τα οποία προέρχονται στο σύνολο τους από τις ανασκαφές που έγιναν τόσο στις πλαγιές του βράχου, όσο και στον οικισμό που αναπτύχθηκε στους πρόποδες του λόφου.

Την ίδια μέρα ακολούθησε ξενάγηση στον Βράχο της Ακρόπολης και είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στον ιερό τούτο χώρο και να παρατηρήσουμε από κοντά τον Παρθενώνα αλλά και τους άλλους ναούς και τα κτήρια που διασώζονται.

Η παρακολούθηση των παραστάσεων «Όμορφη Πόλη» , στο μέγαρο Μουσικής και «Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές» στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη, αποτέλεσαν ξεχωριστές εμπειρίες για όλους μας και συμπλήρωσαν με τον πιο ευχάριστο τρόπο την παραμονή μας στην Αθήνα.

Επιθυμία μας είναι να επαναλάβουμε παρόμοιες δράσεις, αφού αποτελούν αφορμές όχι μόνο για αποκόμιση γνώσεων και εμπειριών αλλά και σύναψης ισχυρών δεσμών μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *